foto: Getty Images via AFP
Lautaro Martiness mača galotnē ieved Argentīnu "Copa America" ceturtdaļfinālā
Lautaro Martiness pēc vārtu guvuma
Futbols
2024. gada 26. jūnijs, 10:37

Lautaro Martiness mača galotnē ieved Argentīnu "Copa America" ceturtdaļfinālā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Argentīnas vīriešu futbola izlase otrdien ASV izcīnīja otro uzvaru divās spēlēs Dienvidamerikas čempionātā ("Copa America") un nodrošināja iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Pašreizējie pasaules un Dienvidamerikas čempioni A apakšgrupas mačā ar 1:0 (0:0) pārspēja Čīles futbolistus. Vienīgos vārtus mača 88. minūtē guva uz maiņu laukumā nākušais Lautaro Martiness, kuram tie bija otrie vārti turnīra divās spēlēs.

Citā A grupas spēlē Kanādas izlase ar 1:0 (0:0) pieveica Peru, vienīgos vārtus mača 74. minūtē gūstot Džonatanam Deividam.

Pēc divām spēlēm A grupā līderi ar sešiem punktiem ir argentīnieši, kuri garantējuši sev dalību izslēgšanas spēlēs, otrie ar trim punktiem ir kanādieši, bet pa punktam sakrājušas Peru un Čīles izlases.

Grupas pēdējās kārtas mačos Argentīnas izlase tiksies ar Peru, bet kanādieši mērosies spēkiem ar Čīli.

Turnīrā 16 izlases sadalītas četrās apakšgrupās, ceturtdaļfinālā iekļūstot katras grupas divām labākajām komandām. "Copa America" 14 ASV pilsētās norisināsies līdz 14. jūlijam. Tas ir viens no sagatavošanās posmiem 2026. gada Pasaules kausa finālturnīram, kuru ASV rīkos kopā ar Kanādu un Meksiku. Pirms trīs gadiem notikušajās meistarsacīkstēs uzvarēja Argentīna, kas finālā ar 1:0 pārspēja mājinieci Brazīliju.