Vācijā aizturēti divi vīrieši, kas centās šantažēt Šūmaheru
foto: ddp images/Sven Simon/ Vida Press
Mihaēls Šūmahers.
Sporta zvaigznes

Vācijā aizturēti divi vīrieši, kas centās šantažēt Šūmaheru

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Vācijas pilsētā Vupertālē aizturēti divi vīrieši, kuri centās no bijušā Formula 1 pilota Mihaēla Šūmahera izspiest vairākus miljonus eiro.

Vācijā aizturēti divi vīrieši, kas centās šantažēt...

Vācijas rietumu pilsētas Vupertāles prokurori vēsta, ka 19. jūnijā kādā Vipertāles autostāvvietā aizturēts kāds 53 gadus vecs vīrietis un viņa 30 gadu vecais dēls, kuri centās ar it kā kompromitējošiem materiāliem šantažēt septiņkārtējā F-1 pasaules čempiona Mihaēla Šūmahera ģimeni.

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Autosporta leģenda Mihaēls Šūmahers

Septiņkārtējais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempions Mihaēls Šūmahers gadu gaitā.

Abi vīrieši autosporta leģendas tuviniekiem paziņoja, ka viņu rīcībā ir sensitīva informācija par Šūmaheru, un, gadījumā, ja viņu bankas kontos netiks ieskaitīti vairāki miljoni eiro, tad šie faili tiks augšupielādēti tumšajā tīklā jeb "dārkvebā". Prokurori vēsta, ka abi vīrieši atrodas pirmstiesas apcietinājumā, tomēr vairāk informācijas par nozieguma detaļām medijiem nesniedz.

"Ja aizturētie tiks atzīti par vainīgiem, viņiem draud naudas sods vai cietumsods līdz pieciem gadiem," norāda valsts galvenais prokurors Volfs-Tilmans Baumerts.

Jauns.lv jau ziņoja, ka pēc 2013. gada decembrī piedzīvotā kalnu slēpošanas negadījuma Francijas Alpos Mihaēls Šūmahers nonāca komā, jo ar galvu bija atsities pret akmeni. Viņš slēpošanas trasē bija devies kopā ar savu tolaik 14 gadus veco dēlu Miku. Slaveno autobraucēju no nāves, visticamāk, paglāba ķivere, kura bija sportistam galvā. 2014. gada septembrī septiņkārtējais F1 čempions tika atbrīvots no slimnīcas un tika nogādāts Šveicē, kur rūpes par viņu uzņēmusies sportista ģimene. Par Šumahera atlabšanu un nākotnes plāniem netrūkst dažādas pretrunīgas informācijas, no kuras lielākā daļa ir vienkārši spekulācijas.

Aizvadītajā mēnesī Šūmahera ģimene uzvarēja tiesas prāvā pret vācu laikrakstu "Die Aktuelle", kas 2023. gada aprīlī publicēja it kā autosportista pirmo interviju pēc traģiskā nelaimes gadījuma. Kā vēlāk noskaidrojās, intervija laikrakstam tika ģenerēta ar mākslīgā intelekta palīdzību.