0dienas
6stundas
23minūtes
46sekundes

Abonē 2025. gadam ar atlaidēm līdz 57% un saņem garantētas dāvanas 55€ vērtībā!

Abonēt žurnālu
"Esmu ļoti lepns": olimpisko lāpas stafeti Monako pārņem "Ferrari" pilots Šarls Leklērs
foto: Paris 2024 / Dides/SIPA
Šarls Leklērs nes olimpisko lāpu.
Sporta zvaigznes

"Esmu ļoti lepns": olimpisko lāpas stafeti Monako pārņem "Ferrari" pilots Šarls Leklērs

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Otrdien, 18. jūnijā, Olimpiskās lāpas stafeti pārņēma Pirmās formulas (F-1) "Ferrari" pilots Šarls Leklērs.

"Esmu ļoti lepns": olimpisko lāpas stafeti Monako ...

Līdz 2024. gada Parīzes vasaras olimpiskajām spēlēm ir palicis tikai nedaudz vairāk kā mēnesis, un olimpiskā uguns ir sākusi savu ceļu uz atklāšanas ceremoniju. Otrdien olimpiskās lāpas stafetē cauri Monako pārņēma "Ferrari" pilots Šarls Leklērs, kurš maijā Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Monako "Grand Prix" izīnīja uzvaru.

Savā "Instagram" viņš rakstīja, "Esmu pagodināts, ka esmu izraudzīts nest olimpisko uguni pa manas dzimtenes Monako ielām, pirms tā turpinās savu ceļu uz skaisto Franciju." Stafetē piedalījās arī citas Monako personības, tostarp princese Šarlēna, princis Alberts II un bobslejists Rūdijs Rinaldi.

Kamēr olimpiskā uguns turpinās ceļu uz Parīzi, Leklērs drīzumā dosies uz Barselonu, lai piedalītos Spānijas "Grand Prix". Braucējs cer, ka tas būs daļa no Ferrari lielā atrāviena. Kanādas "Grand Prix" izvērtās neveiksmīgi abiem "Ferrari" pilotiem. Monako posmā uzvarējušais Šarls Leklērs 43. aplī izstājās dzinēja problēmu dēļ, savukārt Karloss Sainss juniors ieslīdēja zālē un posmu noslēdza 54.aplī. 

2024. gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26. jūlija līdz 11. augustam, bet paralimpiskās spēles - no 28. augusta līdz 8. septembrim.