foto: Latvijas regbija federācija
Latvijas regbisti izcīnījuši pirmo vietu Eiropas čempionāta trofejas divīzijas pirmajā posmā
Izlases spēlētāji.
Citi sporta veidi
2024. gada 16. jūnijs, 22:45

Latvijas regbisti izcīnījuši pirmo vietu Eiropas čempionāta trofejas divīzijas pirmajā posmā

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas vīriešu regbija izlase Zagrebā notiekošajā Eiropas čempionātā trofejas divīzijas pirmajā posmā izcīnīja pirmo vietu, kamēr Latvijas sieviešu regbija izlase turnīru noslēdza ceturtajā pozīcijā.

Apakšgrupā latvieši ar 21:19 pārspēja Moldovu, ar 31:12 guva panākumu pār Izraēlu un ar 14:19 piekāpās Zviedrijai, ieņemot otro vietu C apakšgrupā. Ceturtdaļfinālā Latvija ar 21:15 guva panākumu pār Šveici un pusfinālā ar 7:5 uzvarēja Zviedriju. Izšķirošajā mačā Latvijas regbisti ar 28:19 pārspēja Čehiju, nodrošinot uzvaru turnīrā. Ar diviem piezemējumiem izcēlās Dāvis Jansons un Ivo Kapiņš, bet trīs veiksmīgi realizācijas sitieni padevās Robertam Džo Davidsonam.

Savukārt Latvijas regbistes apakšgrupā ar 19:7 uzvarēja Andoru, ar 10:19 piekāpās Austrijai un ar 0:21 zaudēja Zviedrijai, apakšgrupā latvietēm ieņemot otro pozīciju. Ceturtdaļfinālā Latvija ar 17:7 apspēlēja Somiju, bet pusfinālā ar 0:26 piedzīvoja sagrāvi pret Gruziju, kam sekoja arī zaudējums cīņā par trešo vietu, ar 12:19 atzīstot Dānijas pārākumu. Noslēdzošajā mačā piezemējumus veica Hanna Neilande un Sandra Lihovida, kurai arī padevās realizācijas sitiens. Eiropas čempionāta trofejas divīzijas otrais posms no 12.līdz 14.jūlijam norisināsies Budapeštā.