Atvadas no sporta komentētāja Edvīna Dāvidsona

2024. gada 13. jūnijā notika atvadīšanās no sporta komentētāja Edvīna Dāvidsona.

Sporta zvaigznes
2024. gada 13. jūnijā, 14:14

FOTO: ļaudis atvadās no mūžībā aizgājušā sporta komentētāja Edvīna Dāvidsona

Ziņu nodaļa

Jauns.lv

Ceturtdien, 13. jūnijā, Rīgas krematorijā notika atvadīšanās no sporta komentētāja Edvīna Dāvidsona, kas šomēnes 84 gadu vecumā aizgāja mūžībā.

FOTO: ļaudis atvadās no mūžībā aizgājušā sporta ko...

Edvīns Dāvidsons vairāk nekā 50 gadu nostrādāja Latvijas Televīzijā (LTV). Plašākai sabiedrībai Dāvidsons spilgti iespiedies atmiņā ar saviem LTV ziņu sižetiem par sportu. Kā vēsta LTV, viņš Ziņu dienestā sāka strādāt 1963. gadā un pirmos 13 gadus, daudziem par lielu pārsteigumu, nostrādājis "Panorāmā", kur veidoja sižetus galvenokārt par rūpniecību. 1976. gadā radās vakance sporta nodaļā, kurai arī pieteicās Dāvidsons, kļūstot par sava laika jomas leģendu. Sports allaž bijis Dāvidsona kaislība.

Kā vēsta LTV, Dāvidsons katram savam sižetam piegājis ļoti rūpīgi un allaž vēlējies atrast kādu "knifu". 2018. gadā Edvīns Dāvidsons saņēma Triju Zvaigžņu ordeni par izcilu mūža ieguldījumu televīzijas žurnālista darbā un Latvijas sabiedrības labā.

foto: Ieva Lenša/LETA
2018. gadā Edvīns Dāvidsons saņēma Triju Zvaigžņu ordeni par izcilu mūža ieguldījumu televīzijas žurnālista darbā un Latvijas sabiedrības labā.
2018. gadā Edvīns Dāvidsons saņēma Triju Zvaigžņu ordeni par izcilu mūža ieguldījumu televīzijas žurnālista darbā un Latvijas sabiedrības labā.

Tēmas