Ēriks ten Hāgs tomēr varētu palikt Mančestras "United" galvenā trenera amatā
foto: ZUMAPRESS.com
Mančestras "United" uzsākusi pārrunas ar nīderlandiešu speciālistu Ēriku ten Hāgu par līguma pagarināšanu.
Futbols
2024. gada 12. jūnijā, 10:13

Ēriks ten Hāgs tomēr varētu palikt Mančestras "United" galvenā trenera amatā

Jauns.lv/LETA

Anglijas premjerlīgas futbola kluba Mančestras "United" galvenā trenera amatā paliks nīderlandiešu speciālists Ēriks ten Hāgs, ziņo vairāki angļu mediji.

Ēriks ten Hāgs tomēr varētu palikt Mančestras "Uni...

54 gadus vecajam ten Hāgam līgums ar "United" ir līdz gaidāmās sezonas beigām, bet kā vēsta raidsabiedrība BBC, klubs ar viņu uzsācis sarunas par līguma pagarināšanu.

Ten Hāgs pie "United" stūres stājās pirms 2022./2023. gada sezonas un pirmajā sezonā aizveda komandu līdz trešajai vietai premjerlīgā, triumfa Anglijas Līgas kausā un fināla Anglijas (FA) kausā.

Savukārt aizvadītajā sezonā "United" premjerlīgā ieņēma tikai astoto vietu, piedzīvojot 14 zaudējumus un noslēdzot turnīru ar negatīvu gūto un zaudēto vārtu attiecību. UEFA Čempionu līgā mančestrieši neizkļuva no apakšgrupas, toties sezonas izskaņā izdevās uzvarēt Anglijas kausā, kas pavēra ceļu uz nākamās sezonas UEFA Eiropas līgu.

Kā vēsta angļu mediji, vēl pagājušajā nedēļā "United" vadībai bijušas pārrunas ar bijušo Vācijas granda Minhenes "Bayern" un Londonas "Chelsea" galveno treneri Tomasu Tuhelu, tomēr vācu speciālists atteicies no piedāvājuma. Tāpat starp potenciālajiem galvenā trenera amata kandidātiem vairākkārt minēti Grems Poters, Tomass Franks, Roberto de Dzerbi un pašreizējais Anglijas izlases stūrmanis Garets Sautgeits.

Ten Hāgs ir piektais "United" galvenais treneris kopš 2013. gada, kad amatu atstāja sers Aleks Fergusons. Pirms ten Hāga komandu trenēja arī Deivids Moiss, Luijs van Gāls, Žuzē Mourinju un Ūle Gunnars Sulšērs.