foto: Latvijas VIeglatlētikas savienība/Guntis Bērziņš
Kārtslēcējs Kreišs atzīst, ka starts Eiropas čempionātā bija laba pieredze pirms Olimpiskajām spēlēm
Valters Kreišs.
Citi sporta veidi
2024. gada 10. jūnijs, 23:45

Kārtslēcējs Kreišs atzīst, ka starts Eiropas čempionātā bija laba pieredze pirms Olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas kārtslēcējs Valters Kreišs bija pārliecināts, ka Eiropas čempionātā viņam izdosies kvalificēties finālam, tomēr liktens lēma citādāk, un sportists palika četrpadsmitais.

"Kopsummā - varēju labāk. 5,60 metrus vajadzēja un varēja pārlēkt. Pieredzei ļoti labas sacensības. Lielā stadionā tas bija mans pirmais Eiropas čempionāts pieaugušajiem. Noteikti esmu nedaudz vīlies, ka 5,60 metrus nepārlēcu," sarunā ar Latvijas Vieglatlētikas savienību (LVS) teica Kreišs. Viņš izcēla, ka bijuši mainīgi laikapstākļi un katrā lēcienā vējš bijis citādāks, taču sportistam tāpat bijusi pārliecība, ka varētu kvalificēties finālam.

"Ticēju, ka varēšu kvalificēties finālam, ko arī reāli varēju izdarīt ar veiksmīgu lēcienu 5,60 metru augstumā, jo ar pirmo mēģinājumu pārvarēju gan 5,25, gan 5,45 metru augstumā novietoto latiņu. Lai ar vienalga kuru mēģinājumu es veiktu 5,60 metrus, būtu kvalificējies finālam. Tur jau tālāk varbūt pat varētu domāt par Latvijas rekorda labošanu, bet šoreiz nesanāca," skaidroja kārtslēcējs.

Sportists norādīja, ka ar rezultātu ir apmierināts un turpinās gatavoties Parīzes olimpiskajām spēlēm, jo šobrīd olimpiskajā rangā viņam ir 28. vieta, bet Olimpiādē piedalīsies 32 sportisti. Kreišs Eiropas čempionātā ar pirmo piegājienu pārlēca 5,25 metrus, otrajā piegājienā tika galā ar 5,45 metrus augstumā novietoto latiņu, bet tad ar trim mēģinājumiem nepārvarēja 5,60 metrus. 30 sportistu konkurencē Kreišs ierindojās dalītā 14.vietā.

Pamatsacensībās bija jāpārvar 5,75 metrus vai iekļūs labāko divpadsmitniekā. Ar rezultātu 5,66 metri Kreišs Eiropas rangā ieņem 22.vietu, taču pagājušajā nedēļā 20 gadus vecais latvietis savu Latvijas U-23 rekordu uzlaboja uz 5,72 metriem. Latviju Eiropas čempionātā vieglatlētikā pārstāvēs 12 sportisti desmit disciplīnās. Eiropas čempionāts Romā norisināsies no 7.līdz 12.jūnijam.