foto: AFP/Scanpix
Hokeja apsēstajai Edmontonai "McDonald's" piedāvā nomainīt savu nosaukumu. Jāizpilda tikai tīrais "sīkums"!
"McDonald's" nosaukumu zina visi. Vai Edmontonā būs "McDavid's"?
Hokejs
2024. gada 10. jūnijs, 13:49

Hokeja apsēstajai Edmontonai "McDonald's" piedāvā nomainīt savu nosaukumu. Jāizpilda tikai tīrais "sīkums"!

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pasaulē lielākais ātrās ēdināšanas tīkls "McDonald's" izteicis oriģinālu piedāvājumu nomainīt savu nosaukumu. Tiesa, jaunais nosaukums būs spēkā tikai vienā pasaules pilsētā un jāizpilda viens nosacījums!

"McDonald's" piedāvā pārdēvēties par "McDavid's" un jaunais nosaukums būs spēkā Kanādas pilsētā Edmontonā. Nosacījums ir vienkāršs — Nacionālās hokeja līgas (NHL) klubam Edmontonas "Oilers", kuras kapteinis ir Konors Makdeivids, šogad ir jāizcīna Stenlija kauss!

Uzdevums nav vienkāršs, jo pašlaik "Oilers" finālsērijā ar 0-1 zaudē latvieša Uvja Balinska pārstāvētajai Floridas "Panthers". Otrā spēle paredzēta 11. jūnija agrā rītā pēc Latvijas laika.

Ja "naftiniekiem" tas izdosies, šis Edmontonas klubs kļūs par pirmo hokeja dzimtenes Kanādas klubu, kas izcīnījis profesionālā hokeja visprestižāko balvu kopš tālā 1993. gada, kad Monreālas "Canadiens" pieveica leģendārā Veina Grecka Losandželosas "Kings".

Šī sērija iegāja vēsturē arī ar neparasto incidentu otrās spēles beigās, kad pirmo spēli zaudējušie "Canadiens" atkal bija iedzinējos. Nepilnas divas minūtes pirms pamatlaika beigām treneris Žaks Demērs lūdza tiesnesim pārbaudīt losandželosieša Martija Maksorlija nūjas izliekumu. To atzina par noteikumiem neatbilstošu, Maksorliju noraidīja, kanādieši noņēma vārtsargu un vairākumā izlīdzināja rezultātu, bet pagarinājumā uzvarēja, izlīdzinot rezultātu sērijā 1-1. Pēc tam kanādieši uzvarēja pagarinājumā abās spēlēs Losandželosā, bet punktu pielika piektajā spēlē Monreālā, triumfējot ar 4-1.

Jāpiebilst, ka Veins Greckis, kuru daudzi uzskata par visu laiku izcilāko hokejistu, pirms savas piespiedu pārcelšanās uz Kaliforniju bija ilggadējais "Oilers" kapteinis, kurš palīdzēja izcīnīt četrus Stenlija kausus, viņam pieder neskaitāmi NHL rekordi un viņš ir vienīgais hokejists visā līgas vēsturē, kura numuru (99) vairs nevar izmantot neviens NHL klubs.