Vapne pirmoreiz atzīts par mēneša labāko spēlētāju; "Valmieru" pametušais Kalns atzīts par labāko treneri
foto: Jānis Līgats/Tonybet Virsliga
20 gadus vecais Lūkass Vapne aizvadītajā sezonas daļā iekrājis piecus precīzus sitienu un sešas rezultatīvas piespēles.
Futbols
2024. gada 5. jūnijā, 12:55

Vapne pirmoreiz atzīts par mēneša labāko spēlētāju; "Valmieru" pametušais Kalns atzīts par labāko treneri

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

"Valmieras" pussargs Lūkass Vapne atzīts par "Tonybet" futbola virslīgas maija labāko spēlētāju, kamēr labākā trenera balvu izpelnījies Jurģis Kalns, kurš nesen pameta "Valmieras" stūrmaņa amatu, informē turnīra rīkotāji.

Vapne pirmoreiz atzīts par mēneša labāko spēlētāju...

Vapne, kurš pirmo reizi atzīts par mēneša labāko spēlētāju, maijā "Valmieras" pamatsastāvā devās laukumā visās septiņās spēlēs, kurās izcēlās ar četriem gūtiem vārtiem un trīs rezultatīvām piespēlēm.

20 gadus vecais futbolists aizvadītajā sezonas daļā iekrājis piecus precīzus sitienu un sešas rezultatīvas piespēles, kas ļauj ieņemt dalītu otro vietu starp līgas rezultatīvākajiem spēlētājiem un otro vietu starp labākajiem piespēlētājiem, kā arī astoto pozīciju starp vārtu guvējiem.

Mēneša labākā spēlētāja kandidātus nosaka Latvijas Futbola federācijas (LFF) Treneru padome un biedrība "Latvijas Futbola Virslīga". Pēc tam norisinās Latvijas sporta žurnālistu un līdzjutēju balsojums sociālajos tīklos.

Tikmēr labākā trenera balvu saņēma Kalns, kura vadībā valmierieši maijā septiņās spēlēs izcīnīja piecus panākumus un divas reizes spēlēja neizšķirti, tiekot arī pie uzvaras ar 2:0 pār turnīra līdervienību RFS.

Pagājušajā nedēļas nogalē pēc abpusējas vienošanās Kalns pameta "Valmieras" galvenā trenera amatu.

Labākā trenera noteikšana ir LFF Treneru padomes kompetencē.