foto: Edijs Pālens/LETA
Kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm
Mārtiņš Blūms
Citi sporta veidi
2024. gada 4. jūnijs, 09:02

Kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms kvalificējas Parīzes olimpiskajām spēlēm

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas kalnu riteņbraucējs Mārtiņš Blūms nodrošinājis ceļazīmi uz Parīzes olimpiskajām spēlēm, vēsta Latvijas Riteņbraukšanas federācija (LRF).

Blūms ir pirmais Latvijas sportists, kuram izdevies kvalificēties olimpisko spēļu kalnu riteņbraukšanas sacensībām. Viņš nodrošināja ceļazīmi uz Olimpiādi pagājušā gada pasaules čempionātā.

Blūms pērn meistarsacīkstēs Glāzgovā izcīnīja 11.vietu olimpiskajā krosā (XCO) un bija labākais starp to nāciju pārstāvjiem, kuri tobrīd atradās ārpus olimpiskās kvalifikācijas robežas pēc nāciju vērtējuma. Papildus tam, viņš ar labu sniegumu visas sezonas laikā, bija panācis to, ka Latvija iekļuva kvalifikācijas zonā kā nācija.

LRF vēsta, ka šobrīd Blūms atrodas augstkalnes treniņu nometnē, kurā tiek veikts nopietns sagatavošanās darbs tieši Parīzes olimpiskajām spēlēm. Līdz startam Parīzē Blūmam vēl paredzēts sacensties Pasaules kausā.

Olimpiskā krosa (XCO) sacensībās Parīzē startēs 36 riteņbraucēji. Kopā kalnu riteņbraukšanas sacensībās olimpiskajās spēlēs piedalīsies 28 valstu sportisti un šobrīd pa divām kvotām ieguvušas Šveice, Francija, Itālija, Spānija, ASV, Vācija, Beļģija un Lielbritānija.

2024.gada Parīzes olimpiskās spēles norisināsies no 26.jūlija līdz 11.augustam.