Dončičs un Ērvings pārlieicnoši nokārto "Mavericks" finālu pret Bostonas "Celtics"
foto: Marty Jean-Louis/Sipa USA/ Vida Press
Luka Dončiča un Kairija Ērvinga ierobežošana "Timberwolves" komandai šajā sērijā tā arī īsti neizdevās.
Basketbols

Dončičs un Ērvings pārlieicnoši nokārto "Mavericks" finālu pret Bostonas "Celtics"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Dalasas "Mavericks" ceturtdien Mineapolē svinēja uzvaru Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) mačā, iekļūstot finālā.

Dončičs un Ērvings pārlieicnoši nokārto "Mavericks...

"Mavericks" viesos ar 124:103 (35:19, 34:21, 28:33, 27:30) pieveica Minesotas "Timberwolves", sērijā līdz četrām uzvarām panākot 4-1.

Uzvarētāju rindās pa 36 punktiem guva un un piecām rezultatīvām piespēlēm sakrāja Luka Dončičs un Kairijs Ērvings, bet Dončičam izcīnot arī desmit atlēkušās bumbas.

Pretiniekiem pa 28 punktiem guva Karls Entonijs Taunss, kura kontā arī 12 atlēkušās bumbas, un Entonijs Edvardss, kurš sakrāja deviņas atlēkušās bumbas un sešas rezultatīvas piespēles. Neviens cits komandas spēlētājs neguva vairāk par deviņiem punktiem.

Minesotas basketbolisti vadībā pabija vien pašā spēles sākumā (2:0 un 4:2), bet "Mavericks" spēles gaitā sasniedza pat 36 punktu pārsvaru - 82:46 pēc Dončiča divpunktu metiena.

Finālā "Mavericks" tiksies ar Kristapa Porziņģa pārstāvēto Bostonas "Celtics", kas pusfinālā ar 4-0 uzvarēja Indiānas "Pacers". Interesanti, ka Porziņģis vēl pirms divām sezonām spēlēja "Mavericks" rindās, kamēr Ērvings bija Bostonas komandā 2017. - 2019. gadam.

Pirmā spēle notiks ceturtdien Bostonā. Iepriekšējās sezonas finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi izcīnīja NBA čempiontitulu.