foto: David Winter/Shutterstock/ Vida Press
Vai "fināls" jau otrajā kārtā? Švjonteka atspēlē mačbumbu un iekļūst "Roland Garros" trešajā kārtā
Iga Švjonteka un Naomi Osaka parūpējās par īstu tenisa saldo ēdienu jau "Roland Garros" otrajā kārtā.
Citi sporta veidi
2024. gada 29. maijs, 23:14

Vai "fināls" jau otrajā kārtā? Švjonteka atspēlē mačbumbu un iekļūst "Roland Garros" trešajā kārtā

Jauns.lv/LETA

Planētas pirmā rakete sieviešu tenisā Iga Švjonteka trešdien Francijas atklātā čempionāta otrajā kārtā atspēlēja mačbumbu, turpinot cīņu par savu trešo "Roland Garros" titulu pēc kārtas.

Polijas tenisiste tikās ar ar kādreizējo ranga līderi un šī brīža WTA ranga 134. pozīcijā esošo japānieti Naomi Osaku, kuru uzvaēja ar rezultātu 7-6 (7:1), 1-6, 7-5.

Trešajā setā Švjonteka nonāca iedzinējos ar 2-5 un devītajā geimā pie rezultāta 4-5 atspēlēja vienu mačbumbu. Piecu uzvarētu geimu sēriju poliete noslēdza ar panākumu setā un visā mačā.

Trīs no saviem četriem "Grand Slam" tituliem Švjonteka ir izcīnījusi tieši Parīzē.

Četrkārtējā "Grand Slam" turnīru uzvarētāja Osaka pilnvērtīgi tenisā atgriezusies vien pēdējās nedēļās pēc tam, kad visu pagājušo gadu izlaida, jo bija mazuļa gaidībās.

Trešo kārtu sasniedza arī planētas trešā rakete amerikāniete Korija Gofa, kura ar 6-3, 6-4 uzveica slovēnieti Tamaru Zidanšeku (WTA 131.), kā arī devītās pozīcijas īpašniece Onsa Žabēra, tunisietei ar 6-3, 1-6, 6-3 pārspējot kolumbieti Kamilu Osorio (WTA 77.).

WTA ranga 11. vietas īpašniece Latvijas pirmā rakete Aļona Ostapenko un dāniete Klāra Tausone (WTA 72.) trešdien lietus dēļ nevarēja aizvadīt otrās kārtas maču, toties kļuva zināma šī pāra uzvarētājas pretiniece trešajā kārtā un tā būs amerikāniete Sofija Kenina (WTA 56.), kura ar 6-3, 6-3 uzvarēja francūzieti Karolīni Garsiju (WTA 23.).

Sezonas otrais "Grand Slam" turnīrs - Francijas atklātais čempionāts - norisināsies līdz 9.  jūnijam.