Žagara potenciālais konkurents Madars gatavojas pamest "Fenerbahce"
foto: Stefanos Kyriazis/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Izraēlas izlases saspēles vadītāja Jama Madara spēles laiks sezonas otrajā pusē ULEB Eirolīgas mačos bija visai simbolisks.
Basketbols
2024. gada 29. maijā, 16:35

Žagara potenciālais konkurents Madars gatavojas pamest "Fenerbahce"

Jauns.lv/LETA

Stambulas "Fenerbahce" basketbolists Jams Madars, kurš tāpat kā klubam piederošais latvietis Artūrs Žagars spēlē saspēles vadītāja pozīcijā, nepaliks Turcijas komandā, atsaucoties uz avotiem Izraēlā, ziņo portāls "Sportando".

Žagara potenciālais konkurents Madars gatavojas pa...

Par 23 gadus veco izraēliešu basketbolistu interesi izrāda Telavivas "Maccabi" un Minhenes "Bayern".

Šajā sezonā Madars ULEB Eirolīgā 30 mačos vidēji 13 minūtēs guva 4,3 punktus, atdeva 2,0 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 1,2 atlēkušās bumbas. Turcijas meistarsacīkstēs viņš 18 cīņās caurmērā 25 minūtēs guva 11,2 punktus, atdeva 6,3 rezultatīvas piespēles un izcīnīja 4,3 atlēkušās bumbas.

Astoņus mēnešus par Žagaru jaunākais Madars pērn, pārstāvot Belgradas "Partizan", tika atzīts par ULEB Eirolīgas uzlecošo zvaigzni. 2020. gada Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) draftā viņu ar 47. numuru izraudzījās Bostonas "Celtics".

Pēc Pasaules kausa finālturnīra Žagars septembrī noslēdza trīs gadu līgumu ar "Fenerbahce", bet šosezon viņš atrodas īrē Viļņas "Wolves" komandā.

Tiesa, jau ilgāku laiku izskan runas, ka Stambulas komandu varētu papildināt par Žagaru septiņus mēnešus jaunākais lietuviešu aizsargs Roks Jokubaitis, kurš iepriekš savas labākās spēles aizvadījis tieši "Fenerbahce" pašreizējā galvenā trenera Šarūna Jasikēviča vadībā, pārstāvot Kauņas "Žalgiris" un "Barcelona" komandas.

Stambulas klubu, visticamāk, pametīs arī pieredzējušais saspēles vadīts Niks Kalatess, kurš jau esot vienojies ar "Monaco", bet no ceļgala savainojuma varētu būt atguvies visu sezonu izlaidušais brazīlietis Rauls Netu, ar kuru Stambulas klubam ir iespēja pagarināt līgumu uz vēl vienu sezonu. Zem lielas jautājuma zīmes ir vēl viena aizsarga Tailera Dorsija palikšana komandā, jo amerikānis visai reti izpelnījās lielāku Jasikēviča uzticību.