foto: Pierre Teyssot / SplashNews.com/ Vida Press
Pogačars uzvar "Giro d'Italia" 20. posmā un nostiprinās velobrauciena vadībā
Slovēņu riteņbraucējs Tadejs Pogačars.
Citi sporta veidi
2024. gada 25. maijs, 23:41

Pogačars uzvar "Giro d'Italia" 20. posmā un nostiprinās velobrauciena vadībā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Slovēnijas riteņbraucējs Tadejs Pogačars sestdien izcīnīja uzvaru daudzdienu velobrauciena "Giro d'Italia" 20.posmā, vēl vairāk nostiprinoties līderpozīcijās.

Riteņbraucēji sestdien veica 184 kilometrus, pārvarot vienu ceturtās kategorijas kāpumu, kā arī divreiz sasniedzot ar pirmās grūtības kategoriju novērtēto Grapas kalna virsotni.

Tieši Grapas kalna kāpumā no konkurentiem atrāvās Pogačars (UAE), finišējot vienatnē pēc šosejā pavadītām četrām stundām 58 minūtēm un 23 sekundēm.

Tuvākās sekotāju grupiņas priekšgalā finišēja francūzis Valentēns Parē-Pantrs ("Decathlon AG2R La Mondiale"), bet trešais finišu sasniedza kolumbietis Daniels Felipe Martiness ("Bora-hansgrohe"), uzvarētājam zaudējot divas minūtes un septiņas sekundes.

Kopvērtējumā Pogačars Martinesu apsteidz par deviņām minūtēm un 56 sekundēm, bet 38 gadus veco britu Geraintu Tomasu ("Ineos Grenadiers") - par desmit minūtēm un 24 sekundēm.

107. "Giro d'Italia" velobrauciens noslēgsies 26.maijā Romā.

Latvijas riteņbraucēji velobraucienā nepiedalās.

Pērn par "Giro d'Italia" uzvarētāju kļuva Slovēnijas riteņbraucējs Primožs Rogličs, bet sacensību debitants Toms Skujiņš, kurš vienā no posmiem ierindojās otrajā un vienā - trešajā vietā, kā arī sakrāja vislielāko punktu summu sprinta starpfinišos, ieņēma 31.vietu.