foto: Jakub Porzycki/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Monako "Grand Prix" kvalifikācijā uzvar mājinieks Šarls Leklērs
Monako "Grand Prix" kvalifikācijā uzvara ierasti braucējus ļoti tuvina arī uzvarai sacīkstēs.
Hokejs
2024. gada 25. maijs, 19:46

Monako "Grand Prix" kvalifikācijā uzvar mājinieks Šarls Leklērs

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Ferrari" braucējs Šarls Leklērs sestdien bija ātrākais Pirmās formulas (F-1) pasaules čempionāta Monako "Grand Prix" kvalifikācijas sacensībās.

Monako dzimušais Leklērs izšķirīgajā kvalifikācijas sesijā uzvarēja, apli veicot minūtē un 10,270 sekundēs un Monako "Grand Prix" kvalifikācijā uzvarot trešo reizi pēdējo četru gadu laikā, bet karjerā izcīnot 24. "pole position". "Šī nedēļas nogale ir bijusi neticama," sacīja Leklērs. "Kvalifikācijas sacensības Monako ir liela panākumu daļa."

Pēdējo uzvaru F-1 posmā Monako braucējs ir izcīnījis 2022. gada jūlijā, kad uzvarēja Austrijas "Grand Prix". Viņš apsteidza "McLaren" pilotu Oskaru Piastri, kurš apli veica minūtē un 10,424 sekundēs un komandas biedru Karlosu Sainsu, kura ātrākais apļa laiks bija minūte un 10,518 sekundes. Ceturtajā vietā ierindojās otrs "McLaren" pilots Lendo Noriss, piektajā - "Mercedes" braucējs Džordžs Rasels un sestajā - pasaules čempions Makss Verstapens "Red Bull", kuram pārtrūka astoņu pēc kārtas uzvarētu kvalifikācijas sacensību sērija, dalot F-1 rekordu ar brazīlieti Airtonu Sennu. Brits Lūiss Hamiltons ("Mercedes") startēs no septītās vietas, astoto vietu kvalifikācijā ieņēma Juki Cunoda ("RB-Honda"), devīto - Aleksandrs Albons ("Williams") un desmito - Pjērs Gaslī ("Alpine").

Sestdien pirms kvalifikācijas trešajos treniņbraucienos uzvaru svinēja Leklērs, aiz sevis atstājot Verstapenu un Hamiltonu, bet avāriju treniņbraucienu sākumā piedzīvoja Valteri Botass ("Kick Sauber"), kurš ietriecās sienā, izbraucot no līkuma.

Piektdien pirmajos treniņbraucienos uzvarēja Hamiltons un otrajos - Leklērs. Monako "Lielās balvas" izcīņa notiks svētdien. Pasaules čempionāta kopvērtējuma līderis ar 161 punktu ir Verstapens, otro vietu ar 113 punktiem ieņem Leklērs, 107 punkti ir Serhio Peresam ("Red Bull"), 101 punktu ir ieguvis Noriss un 93 punktus - Sainss. Šosezon F-1 čempionātā tiks aizvadīti 24 posmi.