foto: Dāvis Lejasmeiers/BK "Ventspils"
Par Latvijas klubu stabilāko spēlētāju atzīts Jaunzems
Linards Jaunzems.
Basketbols
2024. gada 17. maijs, 20:36

Par Latvijas klubu stabilāko spēlētāju atzīts Jaunzems

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Par stabilāko spēlētāju Latvijas klubos šosezon ir atzīts "Ventspils" pārstāvis Linards Jaunzems, piektdien sociālajos tīklos paziņoja Latvijas Basketbola savienība (LBS).

Paziņojumā teikts, ka Jaunzems šosezon bija otrais efektīvākais un piektais rezultatīvākais spēlētājs Latvijas - Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) pamatturnīrā, sasniedza sezonas efektivitātes rekordu vienā spēlē (58), kas Latviejas spēlētājiem ir rekords sešu līgas sezonu laikā.

Jaunzems tika atzīts par novembra mēneša LIBL labāko spēlētāju, kā arī bija "Ventspils" stabilākais spēlētājs visas sezonas garumā. "Ventspils" LIBL pamatturnīrā šosezon ar 20 uzvarām 30 spēlēs ieņēma ceturto vietu, izslēgšanas turnīra ceturtdaļfinālā ar 2-1 sērijā pārspēja Gundara Vētras trenēto un Rinalda Mālmaņa un Dāvja Rozīša pārstāvēto "Tartu Universitāte"/"Maks & Moorits", bet pusfinālā ar 1-2 piekāpās Tallinas "Kalev"/"Cramo". Spēlē par trešo vietu ventspilnieki ar 76:84 piekāpās "VEF Rīga".

Jaunzems 37 spēlēs guva vidēji 16,1 punktu mačā, kā arī sakrāja 7,6 atlēkušās bumbas un 3,2 rezultatīvas piespēles.

LBL "Ventspils" no ceturtdaļfināla bija brīva, bet pusfinālā ar 1-3 atzina "Rīgas Zeļļu" pārākumu. Cīņā par bronzas medaļām "Ventspils" sērijā ar "Liepāju" ir vadībā ar 2-0.

Iepriekš par Latvijas klubu sezonas progresējušāko basketbolistu jeb uzvarētāju kategorijā "Sezonas solis uz priekšu" tika atzīts "Liepājas" spēlētājs Kristaps Ķilps, par sezonas debitantu - "VEF Rīga" aizsargs Roberts Blūms, par labāko tiesnesi - Gatis Saliņš, bet labāko līdzjutēju - "Liepājas" atbalstītājs Guntis Tīde.