foto: USA TODAY Sports via Reuters Con
"Avalanche" izcīna otro uzvaru, neļaujot "Stars" vēl sasniegt Rietumu finālu
"Avalanche" hokejisti priecājas par Neitana Makinona vārtu guvumu.
Hokejs
2024. gada 16. maijs, 10:03

"Avalanche" izcīna otro uzvaru, neļaujot "Stars" vēl sasniegt Rietumu finālu

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Kolorādo "Avalanche" trešdien Nacionālās hokeja līgas (NHL) Stenlija kausa izcīņas otrajā kārtā izcīnīja otro uzvaru sērijā ar Dalasas "Stars", neļaujot pretiniekiem vēl sasniegt nākamo kārtu.

Rietumu konferences pusfinālā "Avalanche" viesos ar 5:3 (1:1, 1:1, 3:1) pārspēja "Stars", kas sērijā līdz četrām uzvarām ir vadībā ar 3-2.

Pirmajā un otrajā trešdaļā vadībā spēja izvirzīties "Stars" hokejisti, taču abas reizes neilgi pirms došanās pārtraukumā "Avanalche" panāca neizšķirtu. Trešās trešdaļas ievadā mazāk nekā piecu minūšu laikā Kolorādo vienība tika pie divu vārtu pārsvara pēc tam, kad mājinieku vārtsargu pārspēja Keisijs Mitlsteds un Keils Makars. Nepilnu minūti pēc ceturtajiem ielaistajiem vārtiem dalasiešiem izdevās samazināt deficītu līdz vienam precīzam metienam, taču trešdaļas turpinājumā Neitans Makinons atjaunoja "Avanalche" divu vārtu pārsvaru.

Makars maču noslēdza ar diviem gūtiem vārtiem, bet divus (1+1) rezultativitātes punktus iekrāja Makinons un Arturi Lehkonens. "Stars" vienībā Džo Pavelskis tika pie gūtiem vārtiem un rezultatīvas piespēles, kamēr divos vārtu guvumos asistēja Džeisons Robertsons. Viesu vārtus sargāja Aleksandars Georgijevs, kurš tika galā ar 23 metieniem, bet otrā laukuma pusē 22 ripas atvairīja Džeiks Otingers.

Kā zināms, Stenlija kausa izcīņas pirmajā kārtā "Stars" ar 4-3 sērijā pārspēja pagājušās sezonas čempionus Vegasas "Golden Knights", bet "Avalanche" ar 4-1 uzvarēja Vinipegas "Jets" hokejistus.

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Vegasas "Golden Knights" ar 4-1 pārspēja Floridas "Panthers", latviešu uzbrucējam Teodoram Bļugeram vegasiešu sastāvā kļūstot par Stenlija kausa ieguvēju.