foto: Edijs Pālens/LETA
Haralds Egle par spēli pret Kazahstānu: "Zinājām, ka viņiem ir daudz meistarīgu hokejistu"
Raivis Kristiāns Ansons un Eduards Tralmaks sveic Haraldu Egli pēc pirmā vārtu guvuma.
Hokejs
2024. gada 14. maijs, 20:15

Haralds Egle par spēli pret Kazahstānu: "Zinājām, ka viņiem ir daudz meistarīgu hokejistu"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu hokeja izlase bija gatava sīvam mačam ar Kazahstānu un zināja, ka pretiniekiem ir vairāki meistarīgi spēlētāji, pēc uzvaras pār Kazahstānu sarunā ar žurnālistiem teica Latvijas valstsvienības uzbrucējs Haralds Egle.

Savus pirmos vārtus Latvijas izlases rindās guva Egle, kurš mača 36. minūtē lēcienā pārtvēra pretinieku piespēli un pēc tam pats devās uz Kazahstānas vārtiem, ar spēcīgu metienu pārspējot pretinieku vārtsargu un panākot 2:0.

"Abi maiņas biedri labi uzgāja uz aizsargiem un jau redzēju, ka viņš skatījās uz vidu, ka dos pāri piespēli, tāpēc vajadzēja pieņemt tādu lēmumu tajā brīdī," pārtverto piespēli skaidroja Egle.

Hokejists norādīja, ka Latvijas hokejisti bija gatavojušies tam, kā spēles pretinieki, un no treneriem bija doti uzdevumi, kā apstādināt Kazahstānas uzbrukumus.

Latvijas hokeja izlase psaules čempionātā pārspēj Kazahstānu. 14.05.2024

Latvijas vīriešu hokeja izlase otrdien Ostravā pasaules čempionāta trešajā spēlē ar 2:0 (0:0, 2:0, 0:0) pārspēja Kazahstānu. Vārtu guvumi Robertam ...

gallery icon
83

"Mēs gatavojāmies, ka viņi ieslidosies ar ātrumu, ka mums būs jānosedz viduszona. Tas bija galvenais spēles elements, lai palēninātu viņu spēli. Domāju, ka mums tas labi izdevās," teica Egle.

"Mēs gatavojamies un analizējam pretinieku spēli, zinājām, ka viņiem ir daudz meistarīgu hokejistu, kā viņi spēlē. Neteiktu, ka viņi sagādāja daudz pārsteigumu," izcēla uzbrucējs.

Pēc tam 15. maijā Latvija tiksies ar Vāciju, 18. maijā - ar Zviedriju, 19. maijā - ar Slovākiju, bet noslēdzošajā grupas spēlē 21. maijā latvieši spēkosies ar ASV hokejistiem, kurus pērn pārspēja cīņā par bronzas godalgām.