Pēc nokauta savā profesionāļa debijas cīņā miris talantīgs britu bokseris
Šerifs Lavals pēc nokauta (ekrānuzņēmums no "X")
Citi sporta veidi
2024. gada 14. maijā, 04:21

Pēc nokauta savā profesionāļa debijas cīņā miris talantīgs britu bokseris

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Traģiski beigusies britu boksera Šerifa Lavala profesionālā debija — pēc pretinieka nokautējošā sitiena viņš saļima, bet ārsti nespēja glābt viņa dzīvību.

Pēc nokauta savā profesionāļa debijas cīņā miris t...

29 gadus vecais Lavals debitēja vidējā svara kategorijā pret portugāli Malamu Varelu. Ceturtajā raundā Varela spēcīgi trāpīja Lavalam pa deniņiem, un brits bezsamaņā nokrita. Kā vēsta “The Sun”, tiesnesis sāka skaitīt nokdaunu, bet pēc tam izsauca ringā ārstus. Aculiecinieks stāstīja, ka ārsti šokēto skatītāju acu priekšā apmēram 20 minūtes mēģināja cietušo atdzīvināt, veicot gan sirds masāžu, gan lietojot defibrillatoru. Pēc tam Lavalu aizveda uz slimnīcu, kur konstatēja viņa nāvi.

Lavals bija boksa amatieris kopš 2018. gada, taču tikai šogad nolēma pievērsties profesionāļa karjerai. Lavala treneris S.Dž. Huseins nesen izteicās, ka viņam ir viss nepieciešamais talants, lai kļūtu par izcilu vidējā svara bokseri.

Jāpiebilst, ka Huseins savulaik trenēja Džonu Makdermotu, kuram 2009. gadā tiesneši skandalozi atņēma uzvaru pār Taisonu Fjūriju, kurš nu gadiem ilgi lielās, ka ir ne tikai neuzvarēts, bet vispār visizcilākais bokseris vēsturē. Toreiz “Sky Sports” komentētāji, kā arī bijušais britu smagsvara čempions Deivids Hejs bija šokā par tiesnešu lēmumu, viņi visi uzskatīja, ka pēc punktiem Makdermotam bija jābūt pārliecinošai uzvarai. Tiesa nākamajā gadā viņš revanša cīņā pārliecinoši zaudēja Fjūrijam.

Taisons Fjūrijs 18. maijā Saūda Arābijā cīnīsies ar ukraini Oleksandru Usiku par absolūtā pasaules boksa čempiona titulu. Fjūrijs, kurš 35 cīņās ir svinējis 34 uzvaras un reizi cīnījies neizšķirti, ir pasaules čempions Pasaules Boksa padomes (WBC) versijā, bet Usiks, kura kontā ir 21 uzvara tikpat cīņās, ir pasaules čempions Pasaules Boksa asociācijas (WBA), Starptautiskās Boksa federācijas (IBF), Pasaules Boksa organizācijas (WBO), kā arī mazāk prestižās Starptautiskās Boksa organizācijas (IBO) versijās.