foto: Davide Messora/IPA Sport/ipa-agency.net/Shutterstock/ Vida Press
Jonasam devītā vieta MXGP posma kvalifikācijā
Pauls Jonass.
Citi sporta veidi
2024. gada 11. maijs, 22:31

Jonasam devītā vieta MXGP posma kvalifikācijā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien Spānijā pasaules motokrosa čempionāta Galisijas "Grand Prix" kvalifikācijā sasniedza devīto ātrāko laiku MXGP klases sacensībās.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass pirmajos piecos apļos atradās astotajā vietā, taču pēc tam viņu apsteidza itālis Matija Gvadanjīni, kuram finišā Latvijas sportists piekāpās 7,09 sekundes.

Kvalifikācijās pirmo vietu ieņēma spānis Horhe Prado, kurš tikai par nepilnu sekundi apsteidza slovēni Timu Gajseru, bet labāko trijnieku noslēdza Nīderlandes pārstāvis Džefrijs Herlingss, piekāpjoties pirmās vietas ieguvēja 7,46 sekundes. Jonass atpalika no Prado 43,118 sekundes.

Galisijas "Grand Prix" sacensību braucieni notiks svētdien.

Pasaules čempionāta kopvērtējumā līderis ar 261 punktu ir Gajsers, otro vietu ar 248 punktiem ieņem Prado, tālāk ar 227 punktiem ir francūzis Romēns Febvrs, ceturtais ar 206 punktiem ir Herlingss, bet piektajā vietā ar 194 punktiem atrodas Jonass.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado, aiz sevis atstājot francūzi Romēnu Febvru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19. vietā.