foto: AFP/Scanpix
Prāgā un Ostravā ar četriem mačiem sākas pasaules čempionāts hokejā
Latvijas hokeja izlase savu pirmo spēli aizvadīs sestdien - 17:20 pret Poliju.
Hokejs
2024. gada 10. maijs, 10:04

Prāgā un Ostravā ar četriem mačiem sākas pasaules čempionāts hokejā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Šodien ar četrām spēlēm Prāgā un Ostravā sāksies 2024. gada pasaules čempionāts hokejā.

A grupā Prāgā plkst.17.20 pēc Latvijas laika tiksies Šveice ar Norvēģiju, bet plkst 21.20 - Čehija ar Somiju, šo spēli tiešraidē translējot Latvijas Televīzijas 7. kanālam (LTV7), bet B grupā, kur spēlē arī Latvija, šajos pašos laikos vispirms spēlēs Slovākija ar Vāciju, arī šo maču tiešraidē translējot televīzijas kanālam LTV7, kam sekos Zviedrijas un ASV spēle. Latvijas izlase cīņā iesaistīsies sestdien ar maču pret Poliju.

A apakšgrupā Prāgā cīnās Austrija, Kanāda, Čehija, Dānija, Somija, Lielbritānija, Norvēģija un Šveice, bet B apakšgrupā Ostravā spēkus mēro Latvija, ASV, Vācija, Zviedrija, Francija, Kazahstāna, Slovākija un Polija.

Turnīrā startējošās 16 komandas ir sadalītas divās grupās, pa astoņām vienībām katrā, kas katrai izlasei garantē septiņas spēles. Katras grupas četras labākās komandas ceturtdaļfinālā turpinās cīņu par medaļām, bet abu grupu vājākās komandas pametīs spēcīgāko divīziju, un nākamgad to vietā starp 16 labākajām būs Ungārija un Slovēnija.

Pērn pasaules meistarsacīkstēs triumfēja kanādieši, kuri izšķirošajā mačā pārspēja Vāciju, bet bronzas medaļas izcīnīja Latvija, pagarinājumā pieveicot ASV valstsvienību. Šogad pasaules čempionāts Čehijas pilsētās Prāgā un Ostravā norisinās no 10. līdz 26. maijam.