foto: David Pastor/Shutterstock/ Vida Press
Pasečņika 20 punkti neglābj no zaudējuma pret Eirolīgas ceturtdaļfinālisti
Anžejs Pasečņiks aizvadījis vēl vienu individuāli veiksmīgu spēli spēcīgajā Spānijas čempionātā.
Basketbols
2024. gada 28. aprīlis, 00:11

Pasečņika 20 punkti neglābj no zaudējuma pret Eirolīgas ceturtdaļfinālisti

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Anžejs Pasečņiks sestdien Spānijas augstākās līgas (ACB) mačā guva 20 punktus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto "Palencia" no zaudējuma ULEB Eirolīgas klubam Vitorijas "Baskonia".

"Palencia" savā laukumā zaudēja ar rezultātu 94:101 (32:27, 25:21, 15:28, 22:25).

"Baskonia" šonedēļ jau bija aizvadījuši divas ULEB Eirolīgas ceturtdaļfināla spēles, kurās abās izbraukumā zaudēja Madrides "Real".

Pasečņiks šajā mačā laukumā pavadīja 25 minūtes un 21 sekundi, realizēja septiņus no deviņiem divpunktu metieniem un sešus no deviņiem soda metieniem, izcīnīja sešas atlēkušās bumbas, pieļāva divas kļūdas, bloķēja vienu metienu, četrreiz pārkāpa noteikumus, izprovocēja septiņas piezīmes, iekrāja negatīvu +/- rādītāju (-4) un tika pie 23 efektivitātes koeficienta punktiem.

Latvietis bija rezultatīvākais un produktīvākais mājinieku rindās. Pretiniekiem 36 punktus guva Markuss Hovards, bet 23 punkti un 11 atlēkušās bumbas bija Tadam Sedekerskim.

Svētdien Jāņa Timmas un Jāņa Strēlnieka pārstāvētā Santjago de Kompostelas "Obradoiro" viesosies pie karaliskā kluba Madrides "Real", bet Manrezas "Baxi", kuru pārstāv Mārcis Šteinbergs, mājās spēkosies ar "Valencia". Rodions un Artūrs Kuruci kopā ar Mursijas UCAM šajā nedēļas nogalē cīnās FIBA Čempionu līgas finālčetrinieka turnīrā.

UCAM ar 19 uzvarām 30 spēlēs ir sestā, "Baxi" ar 17 panākumiem ieņem astoto vietu, "Obradoiro" ar astoņām uzvarām ir 17. vietā, bet "Palencia" ar bilanci 5-26 ir pēdējā 18 vienību čempionātā.

Iepriekšējā sezonā par Spānijas čempionu kļuva "Barcelona", kas finālsērijā ar 3-0 uzvarēja Madrides "Real".