Basketbols
2024. gada 25. aprīlis, 07:13

Porziņģis pārsteidzoši mazrezultatīvs, Bostonas "Celtics" zaudē Maiami "Heat" Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Kristaps Porziņģis trešdien guva sešus punktus Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Austrumu konferences ceturtdaļfināla otrajā spēlē, kurā viņa pārstāvētā Bostonas "Celtics" piedzīvoja zaudējumu, savā laukumā ar 101:111 (27:28, 34:30, 18:27, 22:26) piekāpjoties Maiami "Heat".

Porziņģis laukumā pavadītajās 29 minūtēs un 58 sekundēs nerealizēja četrus tālmetienus, bet realizēja vienu no pieciem divpunktu metieniem un visus četrus soda metienus. Viņa kontā bija arī astoņas atlēkušās bumbas, četras rezultatīvas piespēles, trīs pārtvertas bumbas, divi bloķēti metieni un trīs piezīmes.

"Celtics" rindās rezultatīvākais ar 33 punktiem bija Džeilens Brauns, bet 28 punktus pievienoja Džeisons Teitams. "Heat" komandā rezultatīvākais ar 24 punktiem bija Tailers Herro, bet pa 21 punktam pievienoja Bams Adebajo un Keilebs Mārtins.

Pārvarot pirmo kārtu, otrajā pretī stāsies Klīvlendas "Cavaliers" vai Orlando "Magic".

Iepriekšējā sezonā finālsērijā Denveras "Nuggets" ar 4-1 uzvarēja Maiami "Heat" un pirmo reizi vēsturē izcīnīja NBA čempiontitulu.