foto: IPA/SIPA
Jonass sestais kvalifikācijā Trentīno "Grand Prix"
Pauls Jonass
Citi sporta veidi
2024. gada 13. aprīlis, 23:45

Jonass sestais kvalifikācijā Trentīno "Grand Prix"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas motosportists Pauls Jonass sestdien Itālijā pasaules motokrosa čempionāta posma - Trentīno "Grand Prix" - kvalifikācijā sasniedza sesto ātrāko laiku MXGP klases sacensībās.

"Standing Construct Honda" braucējs Jonass pirmo apli pabeidza trešajā vietā, nākamajā aplī piekāpjoties slovēnim Timam Gajseram ("Honda"), desmitajā aplī palaižot garām nīderlandieti Džefriju Herlingsu (KTM), bet pēdējā aplī - arī šveicieti Žeremī Sīveru ("Kawasaki").

Ātrākais kvalifikācijā bija francūzis Romēns Fevrs ("Kawasaki"), kurš par 11,938 sekundēm apsteidza Gajseru un par 17,103 sekundēm - nīderlandieti Glenu Koldenhofu ("Fantic"). Trentīno "Grand Prix" sacensību braucieni notiks svētdien.

Pēc pirmajiem trim posmiem pasaules čempionāta kopvērtējumā MXGP klasē līderis ar 174 punktiem ir spānis Horhe Prado ("GasGas"), otro vietu ar 157 punktiem ieņem slovēnis Tims Gajsers ("Honda"), bet trešo ar 125 punktiem - nīderlandietis Džefrijs Herlingss (KTM). Jonass ar 113 punktiem atrodas piektajā pozīcijā.

Iepriekšējā sezonā kopvērtējumā uzvarēja spānis Horhe Prado ("GasGas"), aiz sevis atstājot Fevru un šveicieti Žeremī Sīveru, bet Jonass ar vairākiem savainojumiem ierindojās 19.vietā.