foto: Ekrānuzņēmums
ULEB Eirokausu izcīna "Paris"
"Paris" komanda pēc uzvaras līksmo.
Basketbols
2024. gada 12. aprīlis, 23:03

ULEB Eirokausu izcīna "Paris"

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Francijas basketbola klubs "Paris" izcīna ULEB Eirokausu, un iegūst tiesības nākamajā sezonā spēlēt Eirolīgā.

Finālsērijas otrajā mačā parīzieši izbraukumā ar rezultātu 89:81 (22:26, 21:20, 21:17, 25:18) pārspēja citu Francijas komandu "Bourg-en-Bresse" un sērijā līdz divām uzvarām bija pārāki ar 2-0.

"Paris" vienība uzvaru sekmēja Timotijs Šortss, kurš izcēlās ar 22 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām un piecām rezultatīvām piespēlēm, Mikaels Jantunens guva 15 punktus, bet 14 punktus pievienoja Nadirs Hifi.

Starp laukuma saimniekiem rezultatīvākais ar 16 punktiem un sešām atlēkušajām bumbām bija Aizija Maiks, kamēr 14 un 12 punktus iekrāja attiecīgi Džeremijs Morgans un Bodians Masa.

Šosezon tika mainīta izspēle Eirokausa izslēgšanas spēļu norisē. "Play-off" sasniedza katras apakšgrupas sešas labākās komandas, pirmās un otrās vietas ieguvējām uzreiz nodrošinot vietu ceturtdaļfinālā, bet pārējās vienības vispirms aizvadīs astotdaļfināla mačus. Astotdaļfināla un ceturtdaļfināla pāros tiek aizvadīta tikai viena spēle, bet pusfināla un fināla sērijas tiks aizvadītas līdz divām vienas komandas uzvarām.

Pagājušajā sezonā par Eirokausa ieguvēju kļuva Spānijas komanda "Gran Canaria", kas finansiālu apsvērumu dēļ izvēlējās nespēlēt Eirolīgā.