foto: LSBL
"Rīgas Stradiņa universitāte" LSBL mačā papildlaikā pieveic Liepāju
RSU komanda.
Basketbols
2024. gada 7. aprīlis, 21:55

"Rīgas Stradiņa universitāte" LSBL mačā papildlaikā pieveic Liepāju

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

"Rīgas Stradiņa universitāte" (RSU) Latvijas Sieviešu basketbola līgas (LSBL) pusfināla mačā papildlaikā ar rezultātu 66:64 (15:9, 14:14, 10:22, 18:12, 9:7) uzvarēja "Liepāja"/LSSS vienību. Līdz ar to sērijā līdz diviem panākumiem rezultāts ir izlīdzināts 1-1.

Mājinieču panākumu ar 23 punktiem un deviņām atlēkušajām bumbām sekmēja Anita Miķelsone, kuras kontā arī piecas pārtvertas piespēles, kamēr vēl 11 punktus un trīs bloķētus metienus pievienoja Liza Čumika.

Starp liepājniecēm ar 15 punktiem izcēlās Paula Kļeščova, bet vēl 11 un desmit punktus guva attiecīgi Sanija Brikmane un Sabīne Lipe, kura izcīnīja arī deviņas bumbas zem groziem.

Pirmajā pusfināla mačā ar 73:65 pārākas bija "Liepāja"/LSSS basketbolistes.

Otrā pusfinālā, kurā tiekas "TTT Rīga" un "Daugavpils Universitāti" (DU), ar 1-0 vadībā ir rīdzinieces.

LSBL ceturtdaļfinālos sacentās komandas, kas neiekļuva "BioSil" Baltijas Sieviešu basketbola līgas (WBBL) izslēgšanas spēļu turnīrā. "Rīgas Stradiņa universitātei" (RSU) pieveicot "TTT Juniores", bet "Daugavpils Universitātei" (DU) - "Rīga Juniores"/LU.

Pusfinālā iekļuva uzvarētājas divu spēļu summā. Pusfinālā un abās fināla sērijās cīņa ritēs līdz divām vienas komandas uzvarām.

Iepriekšējā sezonā Latvijas čempionātā "TTT Rīga" finālsērijā ar 2-0 pārspēja RSU basketbolistes.