foto: Latvijas Riteņbraukšanas federācija
Stūriška Eiropas kausa ceturtajā posmā izcīna 1. vietu U-23 kategorijā
Veronika Monika Stūriška
Citi sporta veidi
2024. gada 31. marts, 20:48

Stūriška Eiropas kausa ceturtajā posmā izcīna 1. vietu U-23 kategorijā

Ziņu nodaļa

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportiste Veronika Monika Stūriška svētdien Beļģijā BMX riteņbraukšanas Eiropas kausa ceturtajā posmā U-23 vecuma grupā izcīnījusi uzvaru.

Stūriška pēc sestās vietas iepriekšejās sacensībās svētdien pirmajā kārtā ierindojās trešajā vietā. Turpinājumā uzvaras tika gūtas gan ceturtdaļfinālā, gan arī pusfinālā.

Lielajā finālā Stūriška startēja no pirmā celiņa un ieguva līderes pozīciju. Lai arī trases vidus daļā viņai pietuvojās otrajā vietā esošā francūziete Marija Favrela, tomēr līderes godu latviešu sportiste neatdeva un beigās pārliecinoši finišēja pirmajā vietā.

Junioru grupā Eiropas čempiona kreklā šodien startēja vakar otro vietu izcīnījušais Edgars Langmanis. Viņš dienu iesāka ar drošu uzvaru pirmajā kārtā. Tam sekoja uzvaras arī sešpadsimtdaļfinālā un astotdaļfinālā.

Ceturtdaļfinālā latvietis startēja vienā braucienā ar vakar piekto vietu izcīnījušo kluba biedru Kristeru Apelu. Ja Langmanis izcīnīja kārtējo uzvaru, tad Apelam šajā braucienā septītā vieta, kas neļāva kvalificēties pusfinālam.

Pusfinālā Langmanim neizdevās starts un viņš nonāca vien astotajā pozīcijā ar būtisku atpalicību no labāko četrinieka. Latvijas sportists finišēja astotajā vietā, kas sacensību noslēgumā deva 15.pozīciju.

Pusfināla barjeru vīru U-23 grupā sasniegt izdevās Emīlam Mārtiņam Treimanim, kurš tajā finišēja sestajā vietā, sacensības noslēdzot 13.vietā.