foto: EPA/Scanpix
Šmitam pieci punkti "Žalgiris" zaudējumā galotnē ULEB Eirolīgas spēlē
Latvijas basketbolists Rolands Šmits.
Basketbols
2024. gada 7. marts, 23:33

Šmitam pieci punkti "Žalgiris" zaudējumā galotnē ULEB Eirolīgas spēlē

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Rolands Šmits ceturtdien guva piecus punktus ULEB Eirolīgas 28.kārtas spēlē, Kauņas "Žalgiris" komandai piedzīvojot zaudējumu.

"Žalgiris" Belgradā ar rezultātu 76:83 (21:21, 27:14, 19:21, 14:22) zaudēja mājinieces statusā spēlējušajai Telavivas "Maccabi".

Kauņas basketbolisti ceturto ceturtdaļu sāka ar sešu punktu pārsvaru, taču pēdējās desmit minūtēs pieļāva sešas no savām kopumā 16 kļūdām un cieta zaudējumu, intrigu mačā dzēšot Arna Butkēviča nesportiskajai piezīmei pusminūti pirms finālsvilpes. Šmits divas minūtes pirms pamatlaika beigām tika pie piektās piezīmes un komandai nevarēja palīdzēt.

Viesi zaudēja zem groziem (27/39), jo īpaši cīņā par atlēkušajām bumbām uzbrukumā (4/14).

Šmits šajā spēlē 18 minūtēs un 53 sekundēs realizēja pa vienam no izpildītajiem trīs divpunktu metieniem un trīs tālmetieniem, izcīnīja trīs atlēkušās bumbas, atdeva vienu rezultatīvu piespēli, pārtvēra vienu bumbu, pieļāva divas kļūdas, piecreiz pārkāpa noteikumus un izprovocēja vienu piezīmi.

Viesiem 18 punktus guva Kīnens Evanss, bet 14 punkti bija Edmondam Samneram. "Maccabi" vienībā 16 punktus guva Veids Boldvins, desmit punkti un deviņas atlēkušās bumbas bija Džošam Nībo, bet deviņus punktus un desmit rezultatīvas piespēles iekrāja Lorenso Brauns.

"Žalgiris" ar 11 uzvarām 28 spēlēs ieņem 15.vietu, bet "Maccabi" ar 15 panākumiem ir astotajā pozīcijā.

Tikmēr Lukas Banki vadītā Boloņas "Virtus" bez Riharda Lomaža pieteikumā viesos ar rezultātu 69:74 (22:21, 24:16, 5:20, 18:17) zaudēja vicečempionei Pirejas "Olympiacos".

Boloņas komandā ar 15 punktiem, sešām atlēkušajām bumbām, četrām rezultatīvām piespēlēm un četrām pārtvertām bumbām atzīmējās Tornike Šengelija. Uzvarētājiem 16 punkti un astoņas atlēkušās bumbas bija Kostam Papanikolau.

"Virtus" komanda uzvarējusi 17 spēlēs un ir septītajā pozīcijā, taču labāko trijnieks ir vienas uzvaras attālumā. "Olympiacos" ar tādu pašu bilanci ir piektā.

ULEB Eirolīgā 18 komandas aizvada divu apļu turnīru, labākajām sešām iekļūstot izslēgšanas turnīrā, bet septītās līdz desmitās vietas ieguvējas cīnīsies "play-in" kārtā. Finālčetrinieka turnīrs šosezon norisināsies Berlīnē.

Iepriekšējā sezonā 11.reizi par Eiropas prestižākā klubu turnīra uzvarētājiem kļuva Madrides "Real" basketbolisti, kuri finālspēlē Kauņā ar rezultātu 79:78 uzvarēja Pirejas "Olympiacos".