foto: Vesa Moilanen/LEHTIKUVA/SIPA/Scanpix
Norvēģu slavenā slēpotāja zaudē simtiem tūkstošu eiro
25 gadus vecā norvēģu slēpotāja Kristīne Skistade.
Sporta zvaigznes
2024. gada 9. marts, 05:24

Norvēģu slavenā slēpotāja zaudē simtiem tūkstošu eiro

Sporta nodaļa

Jauns.lv

25 gadus vecā norvēģu slēpotāja Kristīne Skistade šobrīd ir viena no spožākajām pasaules sprinta zvaigznēm. Bet, kas ir pārsteidzoši, viņas tikpat kā nav sociālajos tīklos. Speciālisti lēš, ka šāda attieksme viņai izmaksājusi papildu ieņēmumus simtiem tūkstošu eiro apmērā.

Daudzi viņas līmeņa sportisti gūst labumu no saviem panākumiem, gūstot ievērību sociālajos tīklos un tādējādi piesaistot gan atbalstītājus, gan līdzjutējus. Tomēr Skistade ir izņēmums.

"Skistade savas rīcības dēļ var zaudēt simtiem tūkstošu eiro," sacīja "Iltalehti" menedžeris Harijs Halme.

Skistade Pasaules kausa sezonas laikā veikusi tikai trīs ierakstus "Instagram", kamēr, piemēram, somiete Krista Permjakoski sezonas laikā publicējusi vairāk nekā 20.

"Ja jūs esat Terēza Johauga, Rodžers Federers vai Krištianu Ronaldu, tad varat darīt visu, ko vēlaties. Ienākumi tik un tā nāks. Taču, ja neesat spēcīga superzvaigzne, klātbūtnei sociālajos tīklos var būt liela nozīme. Skistade savus ienākumus varētu palielināt ar sociālo tīklu palīdzību," analizēja Halme.

"Es neesmu tas cilvēks, kuram papildus ikdienai nepieciešami sociālie tīkli," sacīja Skistade.

Halme piekrīt un min par piemēru čehu Jakubu Vadleihu, kurš izcīnīja sudrabu šķēpa mešanā Tokijas Olimpiādē, kurš arī neizmanto sociālos tīklus, taču tiešā saskarsmē ir mierīgs un patīkams cilvēks.

"Cilvēku, kurš nav aktīvs sociālajos tīklos un masu saziņas līdzekļos, var pārprast. Tas ir ļoti netaisnīgi. Protams, katrs var darīt to, ko vēlas," skaidroja Halme.