foto: Getty Images via AFP
Porziņģa komandas biedri Teitums un Brauns — NBA mēneša un nedēļas labāko spēlētāju godā
Džeilens Brauns un Džeisons Teitams
Basketbols
2024. gada 4. marts, 23:28

Porziņģa komandas biedri Teitums un Brauns — NBA mēneša un nedēļas labāko spēlētāju godā

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolista Kristapa Porziņģa komandas biedrs Džeisons Teitums atzīts par Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) februāra labāko spēlētāju Austrumu konferencē, bet cits Bostonas "Celtics" basketbolists Džeilens Brauns nedēļas labākā spēlētāja balvu, ziņo turnīra rīkotāji.

"Celtics" uzbrucējs Teitums desmit mačos, bostoniešiem svinot deviņas uzvaras, vidēji guva 27,2 punktus, izcīnīja 8,9 bumbas zem groziem un atdeva 6,7 rezultatīvas piespēles.

Rietumu konferencē februārī par labāko atzīts Dalasas "Mavericks" aizsargs Luka Dončičs, kurš 11 cīņās caurmērā guva 33,4 punktus, izcīnīja 9,6 atlēkušās bumbas un atdeva 10,3 rezultatīvas piespēles, kamēr dalasieši izcīnīja astoņus panākumus.

Austrumu konferencē starp labākajiem iepriekšējā mēnesī bija arī Jannis Adetokunbo (Milvoki "Bucks"), Džeilens Bransons (Ņujorkas "Knicks"), Donovans Mičels (Klīvlendas "Cavaliers"), Paskāls Siakams un Mailss Tērners (abi - Indiānas "Pacers") un Francs Vāgners (Orlando "Magic"). Rietumos uz balvu pretendēja arī Kevins Durents (Fīniksas "Suns"), Entonijs Edvardss (Minesotas "Timberwolves"), Šejs Gildžejss-Aleksandrs (Oklahomasitijas "Thunder"), Kairijs Ērvings (Dalasas "Mavericks"), Lebrons Džeimss (Losandželosas "Lakers"), Nikola Jokičs (Denveras "Nuggets") un Domants Sabonis (Sakramento "Kings").

Tikmēr uzbrucējs Brauns aizvadītās nedēļas trīs mačos guva vidēji 28,3 punktus, realizēja 62,3% metienu no spēles, kā arī izcīnīja 5,3 atlēkušās bumbas, kamēr bostonieši uzvarēja visās trīs spēlēs.

Rietumos par labāko atzīts "Lakers" uzbrucējs Džeimss, kurš trīs spēlēs vidēji guva 30,3 punktus, izcīnīja 4,7 atlēkušās bumbas un atdeva 8,7 rezultatīvas piespēles, kamēr viņa pārstāvētā vienība svinēja divas uzvaras.

Austrumu konferencē uz labākā spēlētāja balvu pretendēja arī Teitams, kā arī Bems Adebajo un Džimijs Batlers (abi - Maiami "Heat"), Adetokunbo, Paolo Bankēro (Orlando "Magic"), Tairīss Maksijs (Filadelfijas "76ers") un Evans Moblijs (Klīvlendas "Cavaliers"). Rietumu konferencē starp labākajiem bija arī Dončičs, Gildžejss-Aleksandrs, Brendons Ingrems (Ņūorleānas "Pelicans"), Jokičs un Viktors Vembanjama (Sanantonio "Spurs").