foto: AP/Scanpix
Par Parīzes olimpisko spēļu drošības informācijas zādzību piespriež septiņus mēnešus cietumā
Olimpiskie apļi pie Parīzes mērijas
Citi sporta veidi
2024. gada 4. marts, 14:49

Par Parīzes olimpisko spēļu drošības informācijas zādzību piespriež septiņus mēnešus cietumā

Sporta nodaļa

Jauns.lv

Pagājušajā nedēļā vilcienā Francijā tika nozagta soma, kurā bija dators un divas USB atmiņas kartes ar policijas plāniem Parīzes Olimpisko spēļu apsardzei, vēlāk šī informācija tika precizēta, bet vainīgais jau saņēmis sodu un viņam būs jāpavada septiņi mēneši aiz restēm.

Avoti tiesā apstiprinājuši, ka persona, kas no Parīzes domes inženiera nozaga portfeli ar piezīmēm un konfidenciālu informāciju par olimpiskajām spēlēm, ir notiesāta uz septiņiem mēnešiem cietumā.

Kā ziņo aģentūra AFP, avots tiesā ir apstiprinājis, ka 23 gadus vecs vīrietis, kurš nozadzis portfeli ar sensitīvu informāciju par Parīzes 2024. gada olimpisko spēļu drošības plāniem, ir arestēts un par šo noziegumu notiesāts uz septiņiem mēnešiem cietumā. Apsūdzētais jau četras dienas pēc 26. februārī pastrādātā nozieguma stājās tiesas priekšā un saņēma sodu.

Zādzība notikusi, kad vilciens atradies Parīzes Ziemeļu stacijā ("Gare du Nord"). Soma piederēja Parīzes domes inženierim, kurš to bija nolicis bagāžas nodalījumā virs sēdvietas.  Tā kā inženiera vilciens kavējās, viņš nolēma pāriet uz citu vilcienu un tad pamanīja, ka soma ir nozagta.

Noziegums izraisīja bažas, kad policija paziņoja, ka portfelī atradies dators un divas USB atmiņas kartes ar Parīzes olimpisko spēļu drošības plāniem. Tomēr dažas dienas vēlāk Parīzes prokuratūra paziņoja, ka USB atmiņās "bija tikai piezīmes par ceļu satiksmi Parīzē olimpisko spēļu laikā un nekāda sensitīva drošības informācija tur neesot bijusi".

Notiesātais bijis zināms policijai par vairākām zādzībām sabiedriskajā transportā. Papildus tam, ka apsūdzētais ir atkārtoti izdarījis zādzības, viņš tika apsūdzēts arī par atteikšanos iestādēm nodot savu tālruņa drošības kodu. Parīzes domes paziņojumā teikts, ka tiek veikta izmeklēšana, lai noteiktu, vai pilsētas darbinieks, ceļojot ar USB kartēm, nav pārkāpis iekšējās drošības noteikumus, kas liecina, ka šis nav bijis maznozīmīgs incidents un ka portfeļa saturs rada bažas Parīzes iestādēm.

Olimpisko spēļu laikā no 26. jūlija līdz 11. augustam, Parīzē dežūrēs aptuveni 35 000 drošības darbinieku, tostarp aptuveni 2000 galvaspilsētas pašvaldības policijas darbinieku. Papildus pūļa kontrolei un noziedzības novēršanai policija būs paaugstinātas gatavības režīmā, lai nepieļautu iespējamus teroristu uzbrukumus, jo Francija pēdējo desmit gadu laikā ir bijusi regulārs islāma ekstrēmistu mērķis.