foto: Sintija Zandersone/LETA
Ilggadējais Latvijas izlases centrs Mārtiņš Meiers karjeru turpinās "Rīgas Zeļļos"
Mārtiņš Meiers atkal spēlēs Latvijas klubā.
Basketbols
2024. gada 29. februāris, 09:56

Ilggadējais Latvijas izlases centrs Mārtiņš Meiers karjeru turpinās "Rīgas Zeļļos"

Sporta nodaļa

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbola komanda "Rīgas Zeļļi" Latvijas-Igaunijas līgas turnīra pieteikumā iekļāvusi pieredzējušo centra spēlētāju Mārtiņu Meieru.

32 gadus vecais Meiers sezonas ievadā bija bez kluba, bet decembrī pievienojās Beļģijas komandai Ālstas "Okapi", kuras sastāvā deviņos mačos vidēji 11 minūtēs guva 3,2 punktus un izcīnīja 3,0 atlēkušās bumbas. Meiers bija ilggadējs Latvijas izlases centra spēlētājs, piedaloties 116 mačos. Viņš valstsvienības rindās kopumā guvis 925 punktus, ieņemot devīto vietu visu laiku rezultatīvāko spēlētāju sarakstā, taču pēdējos gados viņš vairs nav bijis starp izlases kandidātiem. Meiers ir piedalījies četros Eiropas čempionāta finālturnīros.

Iepriekšējā sezonā Meiers Tallinas "Kalev"/"Cramo" rindās uzvarēja Igaunijas čempionātā un kļuva par Igaunijas kausa ieguvēju, kā arī ierindojās ceturtajā vietā Latvijas-Igaunijas Basketbola līgā (LIBL) un iekļuva FIBA Eiropas kausa pusfinālā.

Pagājušajā sezonā centra spēlētājs "Kalev"/"Cramo" sastāvā LIBL 21 spēlē vidēji 19 spēles minūtēs guva 10,37 punktus un izcīnīja 4,19 atlēkušās bumbas. Eiropas kausā viņš 16 spēlēs ar vidēji 23 minūtēm spēlē tika pie 9,06 punktiem un 3,94 atlēkušajām bumbām.

Karjeras laikā Meiers pārstāvējis arī Francijas, Polijas, Kazahstānas, Krievijas, Melnkalnes un Vācijas komandas. Latvijā viņš spēlējis "VEF Rīga" un "Ventspils" rindās, kā arī arī Liepājas un Jūrmalas klubos.

Kā ziņo "Rīgas Zeļļi", pastiprinājums garajā galā ir saistīts ar Franča Lāča un Zigmāra Raimo pievienošanos Latvijas 3x3 basketbola izlasei, kas gatavojas Parīzes olimpisko spēļu kvalifikācijai. Līgums ar Meieru ir noslēgts līdz sezonas beigām.

"Rīgas Zeļļi" ar 16 uzvarām 26 mačos ieņem sesto vietu.