foto: ZUMAPRESS.com
Balinskim rezultatīva piespēle AHL mačā; Punnenovs neglābj no zaudējuma
Uvis Balinskis.
Hokejs
2024. gada 26. februāris, 09:53

Balinskim rezultatīva piespēle AHL mačā; Punnenovs neglābj no zaudējuma

Jauns.lv/LETA

Latvijas hokejists Uvis Balinskis svētdien Amerikas Hokeja līgas (AHL) spēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli un palīdzēja Šarlotas "Checkers" izcīnīt panākumu.

Šarlotas komanda savā laukumā ar rezultātu 6:3 (2:1, 3:2, 1:0) pārspēja Alentaunas "Lehigh Valley Phantoms".

Balinskis asistēja mājinieku pirmajos gūtajos vārtos, kad pēc viņa un Raiena Makalistera piespēlēm vairākumu ar precīzu metienu noslēdza Gerijs Mejhjū.

Latvijas hokejists uz ledus pavadītajā laikā arī vienu reizi pats meta pa vārtiem un iekrāja pozitīvu lietderības koeficientu. Sezonā kopumā Balinskim 26 AHL mačos ir divi gūti vārti, 15 rezultatīvas piespēles un pozitīvs lietderības koeficients +2.

"Checkers" ar 56 punktiem 51 spēlē Austrumu konferencē ierindojas devītajā pozīcijā.

Tikmēr Ivars Punnenovs Šveices augstākās hokeja līgas (NL) spēlē atvairīja 28 metienus, taču tas neglāba viņa pārstāvēto Rapersvīles-Jonas "Lakers" no neveiksmes.

"Lakers" savā laukumā ar rezultātu 2:4 (2:1, 0:1, 0:2) piekāpās Ženēvas "Servette" hokejistiem.

Punnenovs, atvairot 28 ripas, tika galā ar 90,32% pretinieku metieniem pa viņa sargātajiem vārtiem. Šajā sezonā Latvijas vārtsargs 18 mačos savos vārtos ir ielaidis vidēji 3 ripas spēlē un atvairījis 87,89% metienu.

Citā spēlē Oskara Lapinska pārstāvētā Langnavas "Tigers" mājās ar 3:0 (1:0, 1:0, 1:0) pārspēja "Zug". Lapinskis uz ledus bija 15 minūtes un četras sekundes, kuru laikā bloķēja metienu un tika pie pozitīva lietderības koeficienta +1.

No latviešu pārstāvētajām komandām turnīra tabulā visaugstāk ir Rūdolfa Balcera pārstāvētā Cīrihes "Lions", kas ar 104 punktiem 49 cīņās ir meistarsacīkšu līdere.

Iepriekšējā sezonā par Šveices čempioni kļuva Ženēvas "Servette", kas finālsērijā ar 4-3 pieveica "Biel-Bienne".