foto: ZUMAPRESS.com
Skujiņam 27. vieta smagajā "Omloop Het Nieuwsblad" viendienas braucienā
Toms Skujiņš traucas pa Beļģijas bruģi.
Citi sporta veidi
2024. gada 24. februāris, 21:24

Skujiņam 27. vieta smagajā "Omloop Het Nieuwsblad" viendienas braucienā

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Toms Skujiņš sestdien Beļģijā viendienas velobraucienā "Omloop Het Nieuwsblad" (UCI kat.1.UWT) ierindojās 27. vietā, Krists Neilands ieņēma 64.vietu.

202,2 kilometrus no Gentes līdz Ninovei, pārvarot 12 bruģa sektoru posmus un tikpat kategorizētu pauguru, visātrāk veica slovēnis Jans Tratniks ("Visma"/"Lease a Bike"), kurš distancē pavadīja četras stundas 31 minūti un 28 sekundes.

Viņš par trim sekundēm apsteidza vācieti Nilsu Politu ("UAE Team Emirates") un par astoņām sekundēm - ātrāko no lielās grupas braucējiem savu komandas biedru Beļģijas sportistu Vautu van Aertu.

Skujiņš ("Lidl - Trek") finišēja lielajā grupā, ieņemot 22. vietu un nopelnot 12 pasaules ranga punktus, bet Neilands uzvarētājam zaudēja četras minūtes un sešas sekundes, ierindojoties 64. vietā 174 dalībnieku konkurencē.

Sacensībās Skujiņam ar vēl pieciem riteņbraucējiem bija izdevies aizbraukt atrāvienā, iekrājot vairāk kā minūti lielu pārsvaru. Turpinājumā nelielo līderu grupu panāca cita grupa, kurā bija arī Neilands, kurš pēc tam atpalika no vadošās grupas pēc viena no kāpumiem.

Sākotnēji bija paredzēts, ka "Omloop Het Nieuwsblad" velobraucienā sacentīsies arī Emīls Liepiņš, taču viņš nestartēja ģimenes apstākļu dēļ.

2023. gadā Skujiņš šajās sacensībās ierindojās 55. pozīcijā, bet Neilands finišu nesasniedza.

Pirmoreiz velobrauciens norisinājās 1945. gadā. Pagājušogad uzvarēja nīderlandietis Dilans van Bārle.