foto: Ieva Leiniša/LETA
Noskaidrots, cik Rastorgujevs varētu saņemt par medaļu Pasaules čempionātā biatlonā
Biatlonists Andrejs Rastorgujevs Rīgas lidostā pēc Nove Mesto pasaules čempionāta biatlonā, kurā izcīnīja sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu.
Citi sporta veidi
2024. gada 20. februāris, 17:57

Noskaidrots, cik Rastorgujevs varētu saņemt par medaļu Pasaules čempionātā biatlonā

Jauns.lv / LETA

Izglītības un zinātnes ministrija vēsta, ka Latvijas labākais biatlonists Andrejs Rastorgujevs par izcīnīto otro vietu Pasaules čempionātā biatlonā varētu saņemt līdz 17 075 eiro.

Ministru kabineta noteikumi paredz, ka naudas balvas piešķir sportistiem, treneriem un sportistus apkalpojošiem sporta darbiniekiem. Tās saņems arī sportistu treneri, komandas sporta darbinieki un apkalpojošais personāls par palīdzību sportistiem, sasniedzot augstus mērķus.

IZM sporta departamenta direktora pienākumu izpildītājs Juris Zīvarts norādīja, ka šobrīd saskaņā ar spēkā esošajiem noteikumiem Rastorgujevs var saņemt līdz 17 075 eiro. Sportista treneri un slēpju smērētāji kopā var saņemt līdz 8537 eiro. Biatlona federācija sporta veida attīstībai pretendē uz finansējumu līdz 35 572 eiro.

Latvijas Nacionālajā sporta padomē tiek izskatīti un saskaņoti visi lēmumi par naudas balvu piešķiršanu.

Jau ziņots, ka 18. februārī Latvijas biatlonists Andrejs Rastorgujevs Nove Mesto pasaules čempionātā biatlonā izcīnījis vēsturisku sudraba medaļu 15 kilometru sacensībās ar kopējo startu. Tas ir sportista augstākais panākums karjerā un labākais rezultāts Latvijas biatlona vēsturē.