“Katram sportistam ir jābūt plānam B.” Pludmales volejboliste Anastasija Samoilova aizrāvusies ar motivējošo runu
Pludmales volejboliste Anastasija Samoilova.
Sporta zvaigznes
2024. gada 13. februāris, 12:56

“Katram sportistam ir jābūt plānam B.” Pludmales volejboliste Anastasija Samoilova aizrāvusies ar motivējošo runu

Jauns.lv

Olimpiete un profesionālā pludmales volejboliste Anastasija Samoilova, viesojoties “Radio SWH” raidījumā “Ar dziesmu par dzīvi”, pastāsta par savu aizraušanos – iedvesmojošu un motivējošu runu, ar ko uzstājusies gan publikas priekšā, gan sadarbojusies ar dažādiem pašmāju uzņēmumiem. “Viss ir iespējams – tikai jātic sev, un viss būs,” teic sportiste.

“Esmu motivācijas runātāja (motivational speaker), ir pieredze būt dažādos Latvijas uzņēmumos un runāt ar labākajiem vadošajiem menedžeriem, un dalīties ar savu pieredzi,” raidījuma vadītājam Jānim Šipkēvicam stāsta Samoilova, “Man tiešām tas ļoti patīk, un es gribētu attīstīties šajā jomā vēl vairāk. Cerams, ka tas man sanāks.” Viņa atminas, ka pirms dažiem gadiem savā gada plānā, ko parasti raksta jaunā gada sākumā, ierakstījusi vēlmi uzstāties cilvēku priekšā ar motivācijas runu.

“Man tad atnāca piedāvājums to darīt jau maijā. Savā motivācijas runā pat izmantoju to, ka es jau pierakstīju šo, – redzat stāvu tagad šeit jūsu priekšā ar motivācijas runu, un tas nozīmē, ka viss ir iespējams – tikai jātic sev, un viss būs,” iedrošina volejboliste, “Es uzskatu, ka man ir tās prasmes. Protams, tās nav perfektas, nav attīstības griesti, vienmēr var mācīties un attīstīties, bet es uzskatu, ka man ir ļoti interesanta pieredze.”

Taujāta par to, vai sportistei ir arī kāda izglītība, kas varētu būt saistīta ar to, kā jārunā publikas priekšā, Samoilova pastāsta, ka viņai ir maģistra grāds izglītības vadībā. “Es esmu piemērs tam, ka sportisti ir gudri, ja viņiem ir plāns un viņiem ir gribēšana, jo visu ir iespējams savienot – sportu ar izglītību. Izglītība ir kā plāns B – katram sportistam ir jābūt tam plānam B,” uzskata volejboliste.

Pilnu raidījuma ierakstu vari noklausīties un noskatīties šeit.