foto: Zane Bitere/LETA
Nikolato vadīto Latvijas izlasi Rīgā redzēsim jau martā
Latvijas izlase sava jaunā trenera Paolo Nikolato vadībā savu skatītāju priekšā martā spēlēs pret Lihtenšteinu.
Futbols
2024. gada 12. februāris, 10:15

Nikolato vadīto Latvijas izlasi Rīgā redzēsim jau martā

Jauns.lv

Latvijas futbola valstsvienības pirmā spēle jaunā galvenā trenera Paolo Nikolato vadībā savu skatītāju priekšā notiks marta beigās, kad Rīgā viesosies Lihtenšteinas izlase.

Latvijas un Lihtenšteinas futbola federācijas vienojušās par savstarpēju pārbaudes spēli 26. martā Rīgā. Tā gan nebūs Nikolato pati pirmā spēle pie Latvijas izlases stūres, jo debija paredzēta 21. martā citā pārbaudes mačā Larnakā pret Kipru.

Tāpat kļuvis zināms, ka Baltijas kausa pusfinālā 8. jūnijā Latvija uzņems Lietuvu, bet otrā pusfinālā Igaunija spēlēs pret Fēru salām.

Jauns.lv jau vēstīja, ka Nāciju līgas C grupā rudenī Latvijas izlase pa divām reizēm spēkosies ar Armēnijas, Ziemeļmaķedonijas un Fēru salu izlasēm. Pirmā spēle 7. septembrī jāaizvada viesos pret Armēniju, bet 10. septembrī savā laukumā uzņemsim Fēru Salas.

Otrajā spēļu logā 10. oktobrī latvieši mājās stāsies pretī Ziemeļmaķedonijai un 13. oktobrī izbraukumā tiksies vēlreiz ar Fēru salām, bet trešajā logā 14. novembrī Latvija viesos spēlēs ar Ziemeļmaķedoniju un 17. novembrī savā laukumā spēkosies ar Armēniju.

Pēc trim sezonām turnīra zemākajā D līgas līmenī šogad Latvijas izlase debitēs C līgā. C līgā kopumā būs četras grupas. Katrā no tām pa četrām izlasēm. Līdz ar to katrai valstsvienībai šī turnīra ietvaros grupu stadijā būs pa sešām spēlēm - pa trim mājās un pa trim izbraukumā. Katras grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu. Savukārt divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu. Divām ceturto vietu ieguvējām ar labākiem rādītājiem nākamā gada martā būs jāpiedalās "play-off" par vietas saglabāšanu C līgā.

Tāpat šosezon UEFA Nāciju līgā jaunums būs tas, ka tiks izspēlēti papildu "play-off" mači par paaugstināšanos. B līgas grupu trešo vietu ieguvējas aizvadīs "play-off" spēles ar C līgas grupu otro vietu īpašniecēm.