foto: AP/Scanpix
Vēl viens latvietis Bostonā? “Bruins” izrādot interesi par Girgensona piesaisti
Bostonas “Bruins” izrāda interesi par Zemgu Girgensonu (pa kreisi) un Kailu Okposo iespējamā maiņas darījumā ar Bufalo “Sabres”.
Hokejs
2024. gada 11. februāris, 17:53

Vēl viens latvietis Bostonā? “Bruins” izrādot interesi par Girgensona piesaisti

Jauns.lv

Nacionālās hokeja līgas (NHL) čempionāta Austrumu konferences un visas līgas līdervienība Bostonas “Bruins” veic pārrunas par maiņas darījumu ar Bufalo “Sabres”, kā rezultātā latviešu uzbrucējs Zemgus Girgensons varētu nonākt Bostonā.

Pirmie dūmi par iespējamo maiņas darījumu starp “Bruins” un “Sabres” parādījās šajā nedēļā, kad Bostonas komandas divas spēles klātienē apmeklēja “Sabres” ģenerālmenedžera asistents Džeisons Kormanoss. Kā vēsta Šons Hatčons no hokeja vietnes “The Fourth Period”, “Bruins” interešu lokā pirms Stenlija kausa izcīņas ir komandas trešās un ceturtās maiņas pastiprināšana, kam lieti noderētu pieredzējušie Zemgus Girgensons un pašreizējais “Sabres” kapteinis Kails Okposo. Abi hokejisti šovasar kļūs par neierobežoti brīvajiem aģentiem, tādēļ “Sabres” varētu mēģināt iegūt kādu labumu maiņas darījumā.

Tiesa, kuluāros nonākušas baumas, ka “Sabres” vispirms vēlas notirgot centra uzbrucēju Keisiju Mitelstadu, kurš vasarā kļūs par ierobežoti brīvo aģentu, proti, “Sabres” uz viņu būtu parakstīšanas pirmā roka. Mitelstads ar 42 (12+30) punktiem pašlaik ir Bufalo komandas rezultatīvākais spēlētājs, par kuru kādā maiņas darījumā var prasīt pretī visai daudz.

“The Hockey Writers”, analizējot iespējamo maiņas darījumu, norāda uz Girgensona neveiksmīgo sezonu uzbrukumā – latvieša rēķinā 32 spēlēs ir tikai četri vārtu guvumi. Taču Bostonai viņš varētu noderēt savu fizisko parametru dēļ, tādēļ īpaši tiek izcelti viņa šosezon veiktie 65 spēka paņēmieni.

Pašlaik 30 gadus veco Girgensonu 2012. gada NHL draftā “Sabres” izvēlējās ar 14. kārtas numuru. Kopš 2013. gada rudens Girgensons spēlē NHL un pasaules spēcīgākajā līgā pārstāvējis tikai šo komandu, desmit sezonu laikā ne reizi netiekot pie iespēja spēlēt Stenlija kausa izcīņā.

NHL maiņas darījumu pēdējā atļautā diena būs 8. martā.