Citi sporta veidi
2024. gada 10. februāris, 16:54

Rīgas komandu cīņā Baltijas līgas ceturtdaļfināla spēlē uzvaru izrauj RSU/MSĢ volejbolistes

Kasjauns.lv / LETA

Divu Rīgas komandu cīņā sestdien Jūrmalā "Optibet" Baltijas Sieviešu volejbola līgas (BSVL) ceturtdaļfināla pirmajā spēlē uzvaru izcīnīja "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ).

RSU/MSĢ mājas spēlē Jūrmalā ar 3-2 (25:19, 25:18, 20:25, 25:27, 15:11) pārspēja komandu "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU), sērijā līdz divām uzvarām izvirzoties vadībā ar 1-0.

Uzvarētājām 23 punktus guva Agija Ankevica, 18 punktus - Katrīna Struka un 15 punktus - Karmena Struka, abām māsām pa četriem punktiem gūstot blokā.

Viešņām 19 punktus guva Anete Čelnova, 14 punktus, piecus no tiem gūstot ar bloku, - Lāsma Ozola, bet 11 punktus - Anna Cepurīte.

Otrā spēle sērijā notiks RVS/LU laukumā 24.februārī.

Citā ceturtdaļfināla mačā sestdien "Jelgava" plkst.19 savā laukumā tiekas ar "Rae Spordikool"/"Viaston".

BSVL sacensībās tāpat kā gadu iepriekš startē desmit komandas. Latviju pārstāv četras vienības - "Jelgava", "Rīgas Volejbola skola"/"Latvijas Universitāte" (RVS/LU), "Rīgas Stradiņa Universitāte"/"Murjāņu Sporta ģimnāzija" (RSU/MSĢ) un Daugavpils "SuFA klubs"/"Daugavpils Universitāte" ("SuFA klubs"/DU). Arī Igaunija ir pārstāvēta ar četriem klubiem (Tartu TU/"Bigbank", Tallinas "TalTech", "Rae Spordikool"/"Viaston" un "Audentes SG"/NK), bet Lietuva - ar diviem (Jonavas "Aušrine" un "Kaunas-VDU").

Pagājušajā sezonā par čempionēm divu Lietuvas komandu finālā kļuva "Kaunas-VDU", kas četros setos pieveica "Aušrine", bet trešo vietu izcīnīja RVS/LU.