foto: LETA
Latvijas futbola izlase Nāciju līgas spēlēs vienā grupā ar Armēniju, Fēru salām un Ziemeļmaķedoniju
Latvijas futbola izlase varēs vēlreiz tikties ar Armēnijas futbolistiem.
Futbols
2024. gada 8. februāris, 19:44

Latvijas futbola izlase Nāciju līgas spēlēs vienā grupā ar Armēniju, Fēru salām un Ziemeļmaķedoniju

Jauns.lv/LETA

Latvijas vīriešu futbola izlase UEFA Nāciju līgas 2024./2025.gada sezonā C līgā spēlēs vienā apakšgrupā ar Armēniju, Fēru salām un Ziemeļmaķedoniju, noskaidrojās ceturtdien Parīzē notikušajā izlozē. Mači tiks aizvadīti trīs logos septembrī, oktobrī un novembrī.

D līgas izlozē piedalījās arī Anglijas futbola premjerlīgas kluba "Southampton" kādreizējā zvaigzne, bijušais Latvijas izlases uzbrucējs un treneris Marians Pahars.

Pēc trim sezonām turnīra zemākajā D līgas līmenī šogad Latvijas izlase debitēs C līgā. 

Visas 54 valstu izlases, kas piedalās gaidāmās sezonas UEFA Nāciju līgā, sadalītas četros līmeņos jeb divīzijās pēc spēka. Visspēcīgākās valstsvienības, balstoties pēc iepriekšējo gadu rezultātiem, spēlēs A līgā, otrā ešalona komandas sacentīsies B līgā, tām sekos C un D līgu komandas. 

C līgā kopumā būs četras grupas. Katrā no tām pa četrām izlasēm. Līdz ar to katrai valstsvienībai šī turnīra ietvaros grupu stadijā būs pa sešām spēlēm - pa trim mājās un pa trim izbraukumā.

Katras grupas uzvarētājs automātiski iegūs paaugstināšanos uz B līgu. Savukārt divas sliktākās no ceturto vietu ieguvējām automātiski tiks pazeminātas uz D līgu. Divām ceturto vietu ieguvējām ar labākiem rādītājiem nākamā gada martā būs jāpiedalās "play-off" par vietas saglabāšanu C līgā.

Tāpat šosezon UEFA Nāciju līgā jaunums būs tas, ka tiks izspēlēti papildu "play-off" mači par paaugstināšanos. B līgas grupu trešo vietu ieguvējas aizvadīs "play-off" spēles ar C līgas grupu otro vietu īpašniecēm.