foto: AP/Scanpix
Ilggadējo Brazīlijas izlases futbolistu Dani Alvisu sāk tiesāt aizdomās par seksuālu vardarbību
Dani Alviss tiesas zālē.
Sporta zvaigznes
2024. gada 5. februāris, 12:26

Ilggadējo Brazīlijas izlases futbolistu Dani Alvisu sāk tiesāt aizdomās par seksuālu vardarbību

Jauns.lv/LETA

Pirmdien Barselonā sākās tiesas prāva pret bijušo Brazīlijas futbola zvaigzni Dani Alvisu, kurš apsūdzēts par seksuālu vardarbību pret kādu sievieti.

Plānots, ka tiesa ilgs vismaz līdz trešdienai.

Alviss tiek apsūdzēts par seksuālu uzbrukumu sievietei Barselonas naktsklubā 2022. gada 30. decembrī. Bijušais "Barcelona" kluba aizsargs kopš pagājušā gada janvāra atradās izmeklēšanas cietumā. Viņa lūgumi atbrīvot futbolistu pret drošības naudu tika noraidīti, jo tiesa uzskatīja, ka viņš var aizbēgt.

Alviss ir noliedzis, ka būtu izdarījis pārkāpumus, apgalvojot, ka viņam ir bijis sekss ar apsūdzētāju. Augustā izmeklēšanas tiesnesis viņam izvirzīja apsūdzību, un tiesa paziņoja, ka ir pietiekami daudz pierādījumu, lai sāktu tiesas procesu.

Valsts prokuratūra pieprasa deviņu gadu cietumsodu. Advokāti, kas pārstāv iespējamo upuri, vēlas, lai viņš aiz restēm pavadītu 12 gadus. Tāpat notiesājoša sprieduma gadījuma viņam cietušajai būs jāizmaksā 150 000 eiro kompensācija un tiesu izdevumi.

40 gadus vecais Alvess ir izcīnījis 42 futbola trofejas, tostarp trīsreiz cēlis virs galvas UEFA Čempionu līgas kausu "Barcelona" rindās un divreiz Brazīlijas izlases sastāvā uzvarot "Copa America".

Iepriekšējā Pasaules kausa izcīņā Katarā spēlēja savā trešajā pasaules čempionātā. Viņa līgums ar Meksikas klubu Mehiko UNAM ("Pumas") pēc aresta Spānija tika apturēts.