foto: REUTERS/SCANPIX
Hamiltons nākamgad varētu pārcelties uz "Ferrari"
Luiss Hamiltons.
Citi sporta veidi
2024. gada 1. februāris, 13:57

Hamiltons nākamgad varētu pārcelties uz "Ferrari"

Jauns.lv / LETA

Pirmās formulas (F-1) septiņkārtējais pasaules čempions anglis Luiss Hamiltons no "Mercedes" vienības 2025.gadā varētu pāriet uz konkurenti "Ferrari", vēsta motoru sporta ziņu portāls "Autosport".

Kā norāda medijs, sarunas par līgumu starp Hamiltonu un "Ferrari" ir noslēdzošajā fāzē. Šīs nedēļas laikā varētu sekot arī oficiāls paziņojums par to norisi.

Nedz "Mercedes", nedz "Ferrari" komentārus par iespējamo Hamiltona pārcelšanos nesniedz.

"Ferrari" jau iepriekš savā sastāvā vēlējās redzēt septiņkārtējo čempionu, taču Hamiltons allaž atteica, to pamatojot ar "Mercedes" piedāvātajām labākām iespējām gūt panākumus.

Pagājušajā gadā Hamiltons vienojās par sadarbību ar "Mercedes" līdz 2025.gada sezonas beigām.

"Ferrari" pagājušajā nedēļā pavēstīja, ka pagarinājusi līgumu ar Monako pilotu Šarlu Leklēru. Komandas paziņojumā netika norādīts uz cik ilgu laiku noslēgta jaunā vienošanās, izceļot tikai to, kas tā ļaus Leklēram pārstāvēt "Ferrari" arī pēc 2024. gada.

Hamiltons pagājušajā sezonā kopvērtējumā ierindojās trešajā vietā, bet vēl gadu iepriekš bija sestais. Savu pēdējo čempiona titulu anglis izcīnīja 2020.gadā.

39 gadus vecais Hamiltons ir F-1 rekordists izcīnītajās uzvarās (103), izcīnītajos "pole position" (104) un goda pjedestālos (197). Ar vāciešu leģendu Mihaelu Šūmaheru viņš dala rekordu čempionu titulos - septiņi.