foto: Chicago Tribune/TNS/Sipa USA/ Vida Press
Neapskaužama situācija - lai nodrošinātu ārstēšanos sev un dēliem pret nelāgu diagnozi, NBA veterānam jāizcīna līgums līdz sezonas beigām
Tonijs Snels (no kreisās) NBA ir aizvadījis deviņas sezonas, bet ļoti vajag vēl vienu.
Basketbols
2024. gada 31. janvāris, 22:41

Neapskaužama situācija - lai nodrošinātu ārstēšanos sev un dēliem pret nelāgu diagnozi, NBA veterānam jāizcīna līgums līdz sezonas beigām

Jauns.lv

Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) veterāns Tonijs Snels nonācis nudien sarežģītā situācijā – līdz šīs nedēļas piektdienas vakaram viņam ir jānoslēdz līgums ar kādu no NBA komandām līdz sezonas beigām. Iemesls gaužām praktisks – tā viņam, kā ilggadējam NBA spēlētājam, pienāktos NBA "premium" klases medicīnas aprūpe.

Tā tiek piešķirta spēlētājiem (un viņu ģimenes locekļiem), kas vismaz 10 gadus spēlējuši līgā. Un Snelam nudien ir vajadzība pēc šāda medicīnas “spilvena”, jo viņam un abiem viņa dēliem ir diagnosticēts autisms.

Pašlaik Snels pārstāv “Celtics” sistēmu un spēlē NBA G līgā, Meinas “Celtics” sastāvā. NBA apskatnieki lēš, ka Snela iespējas iekļūt Bostonas “Celtics” pamatsastāvā līdz sezonas beigām ir ļoti maz ticamas – komandas rezervistu soliņu “deldē” daudz jaunāki un "žiperīgāki" spēlētāji. Turklāt komanda, kurā spēlē mūsu pašu Kristaps Porziņģis, pašlaik ir pirmajā vietā līgā un ar neslēptām ambīcijām pacīnīties par šīs sezonas čempionu titulu.

Lai arī Snels neslēpj, ka viņam patīk spēlēt G līgā un palīdzēt jaunajiem spēlētājiem iejusties, tomēr diagnosticētais autisms ir ļoti nopietns signāls, lai NBA veterānam nāktos iespringt jauna NBA līguma meklējumos, lai saņemtu NBA veterāna veselības apdrošināšanu.