foto: Foto Olimpik/NurPhoto/Shutterstock/ Vida Press
Jānis Bērziņš karjeru turpinās Tallinas "Kalev"/"Cramo"
Pēdējās sezonas Jānis Bērziņš pavadījis Polijas čempionātā.
Basketbols
2024. gada 23. janvāris, 17:02

Jānis Bērziņš karjeru turpinās Tallinas "Kalev"/"Cramo"

Jauns.lv/LETA

Latvijas basketbolists Jānis Bērziņš karjeru turpinās Latvijas-Igaunijas Basketbola līgas (LIBL) līdervienībā Tallinas "Kalev"/"Cramo", otrdien paziņoja Tallinas komanda.

Bērziņš šo sezonu sāka Polijas virslīga vienībā Laņcutas "Sokol", kurai pievienojās augusta sākumā, taču pagājušajā nedēļā viņa un "Sokol" ceļi šķīrās pēc abpusējas vienošanās.

Viņš Ļaņcutas komandas rindās šosezon 17 Polijas čempionāta spēlēs vidēji izcēlās ar 9,4 punktiem, 6,5 atlēkušajām bumbām un 2,8 rezultatīvām piespēlēm.

Arī iepriekšējo sezonu Bērziņš pavadīja Polijā, spēlēdams Varšavas "Legia" rindās un kopā ar komandu ieņemdams ceturto vietu.

Bērziņš basketbolista karjeru sāka Latvijā, spēlējot "Valmieras" un "VEF Rīga" komandu rindās. Viņš divreiz kļuva par Latvijas čempionu Rīgas kluba sastāvā. No 2016. līdz 2017. gadam Bērziņš spēlēja Itālijas A sērijas basketbola klubā Kapo d'Orlando "Betaland", pēc tam atgriežoties Latvijā un līdz 2020. gadam spēlējot "Ventspils" komandā.

2020./2021. gada sezonā Bērziņš ar Zelona Guras "Zastal" kļuva par Polijas vicečempionu, bet nākamo sezonu uzbrucējs uzsāka Spānijas augstākās līgas (ACB) komandā Manresas "Baxi", sezonas gaitā pārceļoties uz Grieķijas čempionātu, kur "Larisa" rindās izslēgšanas spēlēs ierindojās ceturtajā vietā.

"Kalev"/"Cramo", kas pagājušajā sezonā kļuva par Igaunijas čempionvienību, ar bilanci 19-1 LIBL turnīra tabulā ieņem pirmo vietu.