foto: LETA
Liepiņam 86.vieta Austrālijas velobrauciena pēdējā posmā
Riteņbraucējs Emīls Liepiņš.
Citi sporta veidi
2024. gada 21. janvāris, 09:24

Liepiņam 86.vieta Austrālijas velobrauciena pēdējā posmā

Jauns.lv/LETA

Latvijas riteņbraucējs Emīls Liepiņš svētdien Austrālijā notiekošā velobrauciena "Tour Down Under" pēdējā posmā ierindojās 86.vietā un noslēdza sacensības kopvērtējumā 95.pozīcijā.

UCI Pasaules tūrē iekļauto sacensību sestajā posmā riteņbraucēji mēroja 128,2 kilometrus un pārvarēja divus pirmās kategorijas kāpumus.

Nelielas grupas finišā ātrākais bija Lielbritānijas sportists Stīvens Viljamss ("Israel - Premier Tech"), kuram otrajā un trešajā vietā sekoja ekvadorietis Jonatans Narvaess no "Ineos Grenadiers" komandas un "UAE Team Emirates" pārstāvis Isaaks del Toro no Meksikas. 

Pirmo četru vietu īpašnieki distanci veica trīs stundās piecās minūtēs un 26 sekundēs.

Liepiņš, kurš šosezon pārstāv Nīderlandes komandu "dsm - firmenich PostNL", posma uzvarētājam piekāpās četras minūtes un finišēja 86.vietā.

Arī kopvērtējumā uzvaru svinēja Viljamss, kurš par deviņām sekundēm apsteidza Narvaesu, bet par 11 sekundēm piekāpās del Toro, noslēdzot pirmo trijnieku.

Liepiņš kopvērtējumā atpalika no Lielbritānijas riteņbraucēja 15 minūtes un 46 sekundes, kas deva 95.pozīciju.

"Tour Down Under" daudzdienu velobrauciens norisinās kopš 1999.gada un ir Pasaules tūres sezonas pirmās sacensības. Pērn kopvērtējumā uzvaru izcīnīja austrālietis Džeijs Vains, bet Liepiņš ierindojās 46.vietā.