foto: Evija Trifanova/LETA
Latvijas spēcīgākie tenisisti uzlabo pozīcijas ATP rangā
Roberts Štrombahs
Citi sporta veidi
2024. gada 15. janvāris, 09:09

Latvijas spēcīgākie tenisisti uzlabo pozīcijas ATP rangā

Jauns.lv/LETA

Latvijas tenisists Roberts Štrombahs jaunākajā Tenisa profesionāļu asociācijas (ATP) rangā pakāpies par vienu vietu un šonedēļ ieņem 344.pozīciju. Par vienu vietu rangā pakāpies arī Ernests Gulbis (893.).

Savukārt Kārlis Ozoliņš (1045.) savu pozīciju saglabājis, bet Mārtiņš Rocēns noslīdējis desmit vietas zemāk un atrodas dalītā 1763.pozīcijā.

ATP ranga pirmajā desmitniekā izmaiņas nav notikušas. Pasaules pirmā rakete joprojām ir serbs Novaks Džokovičs, kurš apsteidz spāni Karlosu Alkarasu un Daņiilu Medvedevu. Ceturtais arī šajā nedēļā ir itālis Janniks Sinners, piekto vietu saglabā Andrejs Rubļovs, sestais ir Vācijas tenisists Aleksandrs Zverevs, kuram seko grieķis Stefans Cicips, dānis Holgers Rūne, polis Huberts Hurkačs un austrālietis Alekss de Minors.

Dubultspēļu rangā Miķelis Lībietis pakāpies par piecām vietām uz 148pozīciju, par vienu vietu zemāk salīdzinot ar iepriekšējo rangu ir Štrombahs (552.), Rocēns pakāpies par divām vietām (dalīta 1382.), Ozoliņš atguvis vienu vietu (dalīta 1522.), bet Roberts Jaričevskis noslīdējis par vienu pozīciju zemāk (dalīta 2273.).

Dubultspēļu ranga līderis ir amerikānis Ostins Krajīčeks, kam seko Ivans Dodigs no Horvātijas un indietis Rohans Bopanna.