foto: EPA/Scanpix
Junioru pasaules čempionāta labākais uzbrucējs tiek aizmainīts vēl pirms debijas NHL
Katers Gotjē.
Hokejs
2024. gada 9. janvāris, 12:11

Junioru pasaules čempionāta labākais uzbrucējs tiek aizmainīts vēl pirms debijas NHL

Jauns.lv/LETA

Nacionālās hokeja līgas (NHL) vienība Filadelfijas "Flyers" pirmdien uz Anaheimas "Ducks" aizmainīja šī gada pasaules junioru čempionāta labāko uzbrucēju Kateru Gotjē, ziņo līga.

Par 19 gadus vecais amerikāņu uzbrucēju, kuru 2022. gada draftā "Flyers" izvēlējās ar kopējo piekto numuru, Filadelfijas vienība saņēma 21 gadu veco aizsargu Džeimiju Draisdeilu un otrās kārtas drafta izvēli 2025. gadā.

Gotjē NHL vēl nav aizvadījis nevienu maču, šosezon pārstāvot Bostonas koledžas komandu Nacionālās koledžu sporta asociācijas (NCAA) čempionātā, kur 17 spēlēs iekrājis 23 (13+10) punktus.

Šī gada pasaules junioru čempionātā Gotjē septiņās spēlēs sakrāja 12 (2+10) punktus, kļūdams par sacensību rezultatīvāko spēlētāju, palīdzēja ASV izcīnīt zelta medaļas un tika atzīts par turnīra labāko uzbrucēju.

Draisdeils šajā sezonā "Ducks" rindās laukumā devies desmit mačos un ticis pie pieciem (1+4) punktiem. Jaunajam kanādiešu aizsargam šī jau ir ceturtā sezonā NHL. Kopumā līgā viņš aizvadījis 123 mačus, kuros izcēlies ar 45 (8+37) punktiem un negatīvu lietderības koeficientu -43. 

2020. gada draftā "Ducks" izvēlējās Draisdeilu ar kopēju sesto numuru. Viņš ar Kanādas izlasi togad triumfēja pasaules junioru čempionātā