Hokejs
2024. gada 2. janvāris, 16:26

Zirnis pirms ceturtdaļfināla pret ASV: "Visu esam izpētījuši un mums ir savas idejas"

Jauns.lv/LETA

Latvijas U-20 vīriešu hokeja izlase pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā pret vienaudžiem no ASV nedrīkst būt vairāk par trīs vai četriem noraidījumiem visas spēles garumā, sarunā ar Latvijas Hokeja federāciju (LHF) norādīja valstsvienības galvenā trenera Arta Ābola asistents Kārlis Zirnis.

Otrdien Latvijas hokejisti plkst.18 pēc Latvijas laika "Frolundaborg" arēnā pasaules junioru čempionāta ceturtdaļfinālā stāsies pretī amerikāņiem.

"Protams, ka spēcīgs pretinieks, bet jābūt ticībai saviem spēkiem un saviem ieročiem, ko likt pretī. Jābūt pacietīgiem. Viņiem ir daudz trumpju. ASV ir ātra un tehniska komanda, kas spēlē agresīvi visās trijās zonās. To visu esam izpētījuši un mums ir savas idejas, ko vēlamies redzēt," teica Zirnis.

Tāpat viņš izcēla, ka ASV hokejisti veido uzbrukumu agresīvi un tā, ka tajā iesaistās gan uzbrucēji, gan aizsargi.

"Viņi cenšas spēlēt ļoti ātri, uzreiz uz priekšu, tāpēc jābūt tam gataviem. Jābūt ļoti uzmanīgiem uz maiņām, jo īpaši neitrālajā zonā, ja partneris neatdeva otrajam aizsargam, tad viņi mēģina uzreiz uzbrukt un pieslēgties visi," skaidroja galvenā trenera asistents.

"Jāspēlē vienkārši, zinām, ka daudz spēlēsim bez ripas. Iepriekš runājām par disciplīnu, nedrīkst būt vairāk par trīs vai četri noraidījumi visas spēles laikā," viņš turpināja treneris.

Citos ceturtdaļfināla pāros Somija papildlaikā pārspēja Slovākiju, Kanāda tiksies ar Čehiju, kā arī mājiniece Zviedrija stāsies pretī Šveicei. 

Meistarsacīkstes no 26. decembra līdz 5. janvārim norisinās Gēteborgā.