foto: IMAGO/Pro Shots
"Ajax" futbolisti pēc zaudējuma amatieru komandai izstājas no Nīderlandes kausa
Amsterdamas "Ajax" futbolisti nespēj aptvert notikušo.
Futbols
2023. gada 22. decembris, 13:09

"Ajax" futbolisti pēc zaudējuma amatieru komandai izstājas no Nīderlandes kausa

Jauns.lv/LETA

Šosezon neveiksmīgi spēlējošais Nīderlandes futbola flagmanis Amsterdamas "Ajax" ceturtdien valsts kausa izcīņas sešpadsmitdaļfinālā zaudēja pēc spēka ceturtās līgas turnīra tabulas vidusdaļas komandai Utrehtas "Hercules".

Utrehtā notikušajā mačā mājinieki uzvarēja ar 3:2 (1:0) un kļuva par Roberta Uldriķa pārstāvētās Leuvardenas "Cambuur" pretiniekiem astotdaļfinālā.

Pateicoties Tima Pītersa diviem gūtajiem vārtiem, laukuma saimnieki pamatlaika pēdējo desmitminūti sāka ar rezultātu 2:0 savā labā. Tiesa, 83. minūtē Braiens Bobijs vienus vārtus atguva un sešas minūtes vēlāk Čuba Akpoms izlīdzināja rezultātu.

Uzvaru "Hercules" izrāva kompensācijas laika trešajā minūtē, kad pēc soda sitiena no vārtu priekšas amsterdamiešus pārspēja Matss Grotenbergs.

"Tam nevajadzēja notikt. Mums ir ļoti grūta sezona, bet jāturpina strādāt, lai atgrieztos vecajās sliedēs," teica "Ajax" trenera asistents Mihaels Valkanis. Viņš šajā spēlē aizstāja galveno treneri Johanesu van't Shipu, kurš šobrīd atrodas Austrālijā, lai piedalītos dēla kāzās.

"Ajax" pēc vēsturiski neveiksmīgākā sezonas sākuma ir atkopusies un "Eredivisie" pakāpusies uz piekto vietu, taču līdere Eindhovenas PSV ir jau 23 punktu attālumā.