foto: AP/Scanpix
Reinis Bērziņš Pasaules kausa šorttrekā posmā piedzīvo kritienu 1500 metru pusfinālā
Reinis Bērziņš.
Citi sporta veidi
2023. gada 17. decembris, 09:20

Reinis Bērziņš Pasaules kausa šorttrekā posmā piedzīvo kritienu 1500 metru pusfinālā

Jauns.lv / LETA

Latvijas sportists Reinis Bērziņš svētdien Seulā Pasaules kausa šorttrekā ceturtajā posmā piedzīvoja kritienu 1500 metru otrās distances pusfinālā. 

Bērziņš slidojuma sākumā bija sestajā vietā, bet pēc tam noslīdēja uz septīto. Tuvojoties pēdējiem apļiem, viņš mēģināja apsteigt priekšā esošo konkurentu, taču piedzīvoja kritienu, noslēdzot sacensības bez rezultāta.

Latvijas sportists sacentās arī 1500 metru pirmajā distancē, kurā arī krita pusfinālā, noslēdzot sacensības 16.vietā 46 šorttrekistu konkurencē.

Jau ziņots, ka sestdien Roberts Krūzbergs ierindojās piektajā vietā 1000 metru distancē.

Pirmie divi posmi norisinājās Monreālā, latviešiem labākos rezultātus uzrādot pirmajā no tiem. Bērziņš izcīnīja trešo vietu 1500 metros, bet Krūzbergs bija ceturtais 1000 metru otrajā distancē. Pagājušajā nedēļā šorttrekisti spēkojās Pekinā, kur Bērziņš izcīnīja ceturto vietu 1500 metru distancē.

Iepriekšējā sezona Krūzbergam un Bērziņam bija labākā viņu karjerās, kā arī visu laiku veiksmīgākā Latvijas šorttreka vēsturē Pasaules kausa sacensībās.

Pasaules kausa sezona noslēgsies februārī ar etapiem Drēzdenē un Gdaņskā. Pasaules čempionāts notiks martā Roterdamā, bet Eiropas meistarsacīkstes iecerētas janvārī Gdaņskā.